Rechercher dans ce blog

Tuesday, February 28, 2023

Apple vil ikke like det Microsoft har fått til, men det vil du - ITavisen.no

Microsoft har fått til en genial løsning for å vise, sende og motta iPhone iMessage-meldinger i Windows.

Først, vær klar over begrensingen

Ja, du leste riktig, selv om heller ikke vi var helt sikre vi gjorde det med en gang vi så nyheten. Men du skjønte det allerede: det er en hake, så vi skal rydde den unna med en gang.

Du vil ikke kunne se meldinger sendt eller mottatt med iPhone, kun de som er sendt og mottatt med “Phone Link” (versjon 1.23012.169.0 eller nyere) vises. Det er heller ingen merking av SMS-er (grønn) og iMessage (blå.)

Uansett er dette en langt kjappere måte å skrive meldinger til venner og bekjente når man er foran Windows PC-en.

Annonse


Bluetooth er løsningen

Nå som det er klart, hva er det Microsoft gjør? Har de hacket Apples servere for å sende iMessage via Windows? Nei, i stedet bruker selskapet Bluetooth for å kommunisere meldingene mellom mobil og Windows PC. Deretter tar Apple av seg resten som vanlig, men du må altså opprette en slik tilkobling.

Det er en smart løsning, men man kan jo lure på hvorfor de ikke har gjort det før nå – kanskje (helt sikkert) måtte advokatene være sikre?

Selv om man har korrekt versjon, som avbildet, er det ikke sikkert du har fått tilgangen som er nødvendig. Hva må du gjøre? Vente.

Det har tatt litt tid

“Dette er noe vi har hatt lyst til å gjøre lenge. Opplevelsen med Android er ganske god og vi har lenge følt at vi har måttet gjøre noe for iPhone også,” forklarer Microsofts Yusuf Mehdi, sjef for forbruker-markedsføring.

Har du lyst å prøve kan du teste med Windows 11 dev-versjon, beta eller Release Preview senere. Merk: først plukker Microsoft en mindre prosent testere, så det kan hende det tar noe tid før du får muligheten.

iOS 14 og nyere er et krav.

Annonse


Annonse


Adblock test (Why?)


Apple vil ikke like det Microsoft har fått til, men det vil du - ITavisen.no
Read More

Baksiden er ikke hva du tror - ITavisen.no

“Den nye konsepttelefonen kommer med en helt ny kjøle-teknologi for smarttelefoner. Den er også utstyrt med et komplekst designet kamerasystem og dekorative teknikker som vanligvis kun er forbeholdt klokker i luksuskategorien.”

Dette er intet varsel-system

Så det er et kjøle-system, og ikke en fancy kopi av Nothings “Glyph”, årets OnePlus Concept byr på.

Kjølesystemet til “11 Concept” heter “Active CryoFlux”. OnePlus går såpass langt at de omtaler det som en “game changer” for mobil-kjøling.

Også kamera-designet er vel så intrikat der den blå “Active CryoFlux”-væsken strømmer rundt kameraet. Linsene er til og etset med Guilloché-teknikk som visstnok er en veldig presis dekorativ teknikk som vanligvis brukes i dyre klokker.

Annonse


OnePlus Concept 11 er den første mobilen som er smykket med dette:

Dette er fordelene

Ifølge OnePlus er systemet i stand til å senke temperaturen med opp til 2,1 grader. OnePlus sier også at FPS-en forbedres med “3 til 4 grader” (hva nå enn det betyr – vi regner med de mener FPS) og temperaturen går ned 1,6 grader under lading.

Dette har også den fordelen at lade-tiden kuttes med 30 til 45 sekunder. Ikke akkurat en “game changer”, men en forbedring er det jo.

Hadde nok blitt for dyrt

Det er ganske så avanserte greier som skal til for det mange vil påstå er mindre forbedringer.

OnePlus sier de bruker en “industriell piezoelektrisk keramisk mikropumpe i kjernen, koblet til rørledninger som er klemt mellom en øvre og nedre membran,” og at “mikropumpen tar opp et areal mindre enn 0,2 cm2, noe som gjør at kjølevæske kan sirkulere rundt rørledningene uten å øke OnePlus 11 Concepts vekt og tykkelse vesentlig.”

Fancy greier, men det spørs hva prisen ville vært, noe de heller ikke avslører. Derfor er det også usannsynlig dette blir noe du kan handle.

Mikro-pumpen.

Annonse


Annonse


Adblock test (Why?)


Baksiden er ikke hva du tror - ITavisen.no
Read More

FromSoftware bekrefter: Elden Rings første utvidelse er på vei - Gamer.no

FromSoftware har offisielt kunngjort en ny utvidelse for Elden Ring. Denne skal hete Shadow of the Erdtree, melder utvikleren via Twitter.

Kunngjøringen kom med et stykke konseptkunst som du kan se i sin helhet nedenfor. Bildet viser utvidelsens titulære tre se ganske stakkarslig ut, mens en figur med langt og lyst hår rir på … er det Torrent?

Akkurat hva spillere kan forvente fra utvidelsen er uklart, men basert på Twitter-meldingen skal vi holde oss innenfor grensene til The Lands Between.

– Reis dere, Tarnished, og la oss vandre en ny sti sammen. En kommende utvidelse for Elden Ring, Shadow of the Erdtree, er under utvikling. Vi håper dere ser frem til nye eventyr i The Lands Between, lyder beskjeden fra FromSoft.

Stort mer enn at utvikleren jobber med Shadow of the Erdtree ble ikke avslørt. Når utvidelsen vil lanseres vet vi altså ikke, så her blir det bare å smøre seg med tålmodighet.

I andre nyheter klatret Elden Ring nylig til topps som det beste spillet fra 2022 under årets prestisjetunge DICE-utdeling. To dager tidligere kunngjorde utgiver Bandai Namco at spillet har nådd 20 millioner solgte eksemplarer.

Vi lot oss for alvor begeistre av Elden Ring.
Spillet fikk 10 av 10 poeng i vår anmeldelse »

Adblock test (Why?)


FromSoftware bekrefter: Elden Rings første utvidelse er på vei - Gamer.no
Read More

Monday, February 27, 2023

Motorola Rizr - Sniktitt - Tek.no

Som tatt ut av sci-fi.

Motorola Rizr-navnet er fra 2006. Siden har det gått 17 år, og nå er serien på sett og vis tilbake - i ny og sprø utgave.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Finn Jarle Kvalheim

Barcelona / Tek.no: Motorola er travelt opptatt med å gjenopplive gamle hits for tiden, og det går tidvis riktig så bra. Fliptelefonen Razr har fått nytt liv som fleksibel brettemobil, mens skyvetelefonen Rizr nå er tilbake som konseptmobil med rulleskjerm.

Skjermen rulles automatisk ut og blir større når det trengs - en motor og smart programvare sørger for at den har den til enhver tid nyttigst mulige utformingen.

Det helsprø konseptet ble først vist frem av Motorola selv i oktober i fjor, men under årets Mobile World Congress lot de oss journalister få leke med prototypene. Og det føles påfallende «ferdig» til å være prototyper.

Overraskende meningsfylt virker det også, til tross for gimmickfaktoren.

Funksjonene frister

På grunn av den enorme ståheien rundt telefonen som har blitt snakkis på årets mobilmesse var det kun noen få tilmålte minutter per hode som fikk klå på telefonen.

Vi fikk en introduksjon til de viktigste funksjonene og en liten stund til å prøve dem ut selv.

Noe dyptpløyende inntrykk av hvordan den er som telefon kan vi med andre ord ikke by på. Men funksjonene Motorola leker med her frister likevel.

Baksiden av telefonen huser litt av rulleskjermen. Den kan brukes til å vise varsler, for eksempel.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Kan rulle begge veier

For eksempel er det ikke noe frontkamera her. Eller det er her, men det skjules av skjermen, som rett og slett spoler seg selv nedover på forsiden av mobilen når du trenger det. Den går altså ikke bare opp for å bli større, men også ned for å avsløre ting som er skjult på baksiden.

I bunn av telefonen går det en plastramme over selve rullemekanismen, så du merker ikke stort til at dette skjer foruten at frontkamera og samtalehøyttaler faktisk blir synlig.

En annen funksjon som er av det nyttige slaget er at mobilen utvider seg idét du legger den sidelengs mens du titter på Youtube-video.

Utvidede Google-apper

Flere av funksjonene her virker mer innrettet mot Google-funksjoner enn mot «generelle» mobilfunksjoner. At det er skjermfunksjoner koblet mot Youtube, og også mot GMail, kan man velge å enten lese noe inn i - eller bare tenke på som «tidlig konseptfaktor».

For eksempel ruller telefonen ut for å gi plass til både redigeringsvindu og et større skjermtastatur hvis du oppretter en ny e-post i GMail. Men i tekstmeldingsappen gjør den ikke det samme.

Det er virkelig ikke store tassen som ruller ut fra en fem tommer stor skjerm til 6,5 tommer når du trenger det.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Litt skjerm på baksiden

Skjermen ruller dessuten rundt til baksiden av telefonen. Det gir en ganske stor leppe der som kan brukes til kamerasøker for selfier med hovedkameraet.

Du kan også få varsler og alltid-på-skjerm på stripen skjerm bak.

Dette speiler på sett og vis foldemobilenes ytterskjerm, som kan ta seg av en del basisfunksjoner. Men for en telefon som uansett har en stor skjerm synlig til enhver tid handler det nok mest om en praktisk varslingsskjerm når telefonen ligger med skjermen ned på bordet.

Føles overraskende solid

Rent fysisk føles eksemplaret forholdsvis solid i hånden. Det er lite her som oppleves umiddelbart «lettknuselig». Men så har også erfaringer med brettemobiler vist oss at det ingeniører tenker på som vanlig bruk - antakelig bare er et lite utsnitt av måten folk flest bruker mobiler på.

Gitt Galaxy Fold-seriens første fiaskolansering er det nok lurt av Motorola å holde på Rizr til de er helt sikre på at en formfaktor som denne overlever tidens og brukerens tenner.

Det sagt - den ga altså ikke inntrykk av å behøve veldig mye mer arbeid. Imponerende i seg selv for en halvgæren konseptmobil.

To raske trykk på låseknapen og mobilen trekker seg sammen.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Tilpasser seg innholdet

Det som gjør Motorola Rizr til et så besnærende konsept er ikke først og fremst mekanikken eller den fleksible skjermen - eller engang å se den gå fra en modus til en annen, hvor spennende fra et entusiastståsted det måtte være.

Det spennende ved den er at den tilpasser seg det innholdet du bruker den til. Den er ikke én ting - den er flere ting basert på hva du vil gjøre.

Minner litt om en viss TV

Motorola Rizr er på sett og vis beslektet med Samsungs The Sero-TV som snur seg rundt når du ser vertikalt innhold på den. Begge de to tingene forsøker å være ulike ting for ulike typer bruk.

At Motorola Rizr strengt tatt, rent teknisk, har mer til felles med brettemobiler som Razr og Galaxy Z Fold-serien oppleves kun som - teknisk riktig. For det vi egentlig snakker om her er et forsøk på å skape den levende sci-fi-avisen fra haugevis av filmer. Den som er akkurat det den trenger å være for å vise akkurat det innholdet som til enhver tid er aktuelt.

Adblock test (Why?)


Motorola Rizr - Sniktitt - Tek.no
Read More

Farmen-Christophers vemodige erkjennelse: «Jeg ble et monster» - MSN

Christopher Mørch Husby (33) hadde ikke lyst til å gjøre TV mer,  men etter deltakelsen i «Camp Kulinaris» fikk han mersmak.

Da muligheten i «Farmen kjendis» bydde seg takket han ja på oppfordring av familie og venner.

LES MER: Farmen kjendis-Christophers ærlige ord om den tøffe tiden: «Hatet det»

LES MER: Aslak Maurstads erkjennelse – ærlige ordene om Farmen-deltagerne

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Espen Solli/TV 2 © Leveres av Newsner Foto: Espen Solli/TV 2

Christopher Mørch Husby ble kjent over natta da han som 19-åring giftet seg med kjendisstylist Jan Thomas (56).

De to gikk fra hverandre i 2015 etter 7 års ekteskap. Etter bruddet med Jan Thomas ble Husby lenge borte fra rampelyset.

Grunnen var at privatlivet hans var å lese om i alle aviser og ukeblader. 33-åringen ville trekke seg vekk fra rampelyset, det ble rett og slett for mye.

I tillegg ble forholdet deres og spesielt aldersforskjellen mellom de to, gjort mye narr av i VGs populære animasjonsserie «Fanthomas».

LES MER: Etter alle disse årene: Nå er den klassiske James Bond i endring – renses for krenkende ord

Farmen-Christophers vemodige erkjennelse

I dag er Jan Thomas og Christopher fortsatt gode venner og eks-paret jobber tett sammen fordi de driver salongen «Jan Thomas» i lag. 

Men Christophers legger ikke skjul på at han var veldig ung i sitt første møte med rampelyset.

– Halvparten av mitt voksne liv har vært fokusert på hvor ung jeg er, utseendet mitt, eller dumme valg og avgjørelser jeg har tatt. Folk tror jeg har fått servert alt på et sølvfat, og skjønner ikke at jeg faktisk gjør egne ting. Alt dette gjorde at jeg trakk meg unna, forklarer skjønnhets-gründeren til Se og Hør.

33-åringen er selverklært arbeidsnarkoman, noe han virkelig fikk vist inne på kjendisgården. Men Christopher legger ikke skjul på at han liker å jobbe, og her hjemme i er han som refel konstant opptatt med arbeid.

Både for bedriften og på egen hånd, og understreker at han elsker å jobbe og skape noe hele tiden.

Men da han i fjor høst gikk tilbake på skolebenken for å studere markedsføring, da tok han seg vann over hodet.

– Jeg ble et monster, og innså at jeg ikke kunne studere i tillegg til alt det andre jeg gjorde, sier Christopher som har øvd seg på å ikke la jobben ta overhånd.

The post Farmen-Christophers vemodige erkjennelse: «Jeg ble et monster» appeared first on Newsner Norsk.

Adblock test (Why?)


Farmen-Christophers vemodige erkjennelse: «Jeg ble et monster» - MSN
Read More

Vanvittige optiske illusjoner som gjør at du lurer på om du ser ting - MSN

StarsInsider-logo Av Stars Insider av StarsInsider | Lysbilde 1 av 30: Øyevitnets forklaring er avgjørende i rettsaker og er viktig innen forskning på mennesket hukommelse og kognitiv psykolog. Du tror kanskje at du fullt ut kan stole på det du ser, men disse fascinerende optiske illusjonene vil helt sikkert få deg til å tenke annerledes.

Vanvittige optiske illusjoner som gjør at du lurer på om du ser ting

Øyevitnets forklaring er avgjørende i rettsaker og er viktig innen forskning på mennesket hukommelse og kognitiv psykolog. Du tror kanskje at du fullt ut kan stole på det du ser, men disse fascinerende optiske illusjonene vil helt sikkert få deg til å tenke annerledes.

© iStock

Adblock test (Why?)


Vanvittige optiske illusjoner som gjør at du lurer på om du ser ting - MSN
Read More

Sunday, February 26, 2023

TEST: Xiaomi 13 - digi.no

Nylig så vi hvordan OnePlus 11 slo godt fra seg mot Apple og Samsung, som de hadde hengt litt etter det siste året. De hevdet seg både på ytelse og spesifikasjoner, og ikke minst på pris. Nå lanserer Xiaomi tre nye modeller på markedet: Xiaomi 13 Pro, Xiaomi 13 og Xiaomi 13 Lite. Vi har tatt en titt på alle tre, men konsentrert oss om toppmodellen, som skal spise kirsebær med de store.

Hopp og sprett

Det er ikke så lenge siden Xiaomi lanserte Xiaomi 12 T Pro med et 200 MP kamera. Nå, bare noen måneder etter, har den nye toppmodellen 13 Pro et 50 MP kamera. Det høres litt rart ut, men megapiksler er ikke alt. Spesielt i dette tilfellet. For mens førstnevnte hadde en sensorstørrelse på 1/1.22", som ga en pikselstørrelse på 0.64µm, har nykommeren en 1.0"-sensor med «gigantiske» piksler på 1.6µm. Det gir enda større piksler på 3,2µm når de slås sammen fire og fire til et 12,5 MP normalbilde. Sony er den eneste produsenten som har kommet med en telefon med en 1.0"-sensor, men så er det de som produserer den også. Og Sony har en svært høy pris på telefonen, noe som sikkert har holdt kjøperne på god avstand.

Kameraøyer: Promodellen til venstre har en ganske dominerende kameraøy. Det som ser ut som et stort kamera på Lite til høyre, er en svart bakgrunn på to små kameraer. Foto: Odd Richard Valmot

Uansett. Denne gangen ser det ut til at Xiaomi har truffet blink. Spesielt i Pro-modellen har de puttet inn så mye godsaker at den fortjener å bli sett nøye på. Så får vi heller tilgi at det er lite som minner om at de tre nykommerne er i familie. Utenom grensesnittet da, som de kaller MIUI 14, som igjen ligger oppå Android 13 i de to dyreste og på Android 12 i Lite-utgaven. Forstå det den som kan.

Stort utstikk: Xiaomi 13 Pro. Foto: Odd Richard Valmot

Pro-utgaven er en virkelig elegant sak med en overaskende fingeravtrykksikker keramisk bakside. Den har avrundede kanter med litt rettere endestykker. Telefonen er slank med en tykkelse på 8,4 mm. Men det inkluderer ikke den store kameraøya på baksiden. Her snakker vi om hele 13 mm. Det er litt over 2 mm mer enn på Samsungs nye S23 Ultra, mens S23 Plus klarer alt på 9 mm.

Xiaomi 13 kryper så vidt under 11 mm, mens Xiaomi 13 Lite er ørlite over 10 mm. Nå mener vi ikke at dette er diskvalifiserende for Pro-utgaven. Dette er en konsekvens av den store sensoren og lysgangen gjennom linsene inn til den. Da bli det 13 mm da. Og som selvfølgelig blir mindre uttalt når du setter på et deksel.

Deksel

Middels utstikk: Xiaomi 13. Om vi ikke visste bedre, ville vi sagt at fra denne vinkelen, men også forfra, ser den ut som en iPhone. Foto: Odd Richard Valmot

Og apropos deksel. Xiaomi fortsetter å levere et deksel i klarplast med de nye telefonene. Her skal de får en stor tommel opp. Det er ikke det mest elegante kanskje, men litt av designen vises gjennom. Og så beskytter det telefonene til man får kjøpt seg noe mer stilig.

Som vanlig hevder Xiaomi at dette er kameraer hvor Leica har vært med å bygge dem. Det sier de om begge de største modellene, mens Lite-utgaven har ikke fått slik assistanse.

Qualcomms beste

Ytelsestestene viser det vi forventet, at Snapdragon 8 Gen 2, som også sitter i nye Samsung S23 og OnePlus 11 5G, leverer varene. Forskjellen til iPhone er ikke så stor, og på noen områder som 3D-grafikk forbigått.

Bruker Qualcomms raskeste: 13 Pro og 13 har Snapdragon 8 Gen 2 innabords. Foto: Qualcomm

Uansett går det veldig fort, og de som spiller på telefonen vil bli veldig fornøyd. I hvert fall med de to største. Lite-utgaven har en Snapdragon 7 Gen 1 prosessor, og den er ikke i nærheten på ytelsessiden.

Like viktig som ytelse, er prosessorens evne til å rasjonere med strømmen. Batterilevetiden er imponerende, men det samme kan vi si om andre telefoner med den samme prosessoren.

Lynraske og en etterdilter: Xiaomi 13 Pro og Xiaomi 13 har fordelene av å være utstyrt med Qualcomms raskeste prosessor. Det er ikke Xiaomi 13 Lite. Foto: Odd Richard Valmot
Lite utstikk: Xiaomi 13 Lite Foto: Odd Richard Valmot

Kameraer

Hovedkameraet på Pro-modellen er rett og slett veldig imponerende. Den Sony-produserte IMX989-sensoren er den største som har sittet i en mobiltelefon. Det er mulig Xiaomi har fått god hjelp fra Leica, men her er det nok Sony som bør få mye av æren. Det gjør at hovedkameraet på 23 mm, med en blenderåpning på f/1.9, produserer veldig skarpe, fargemettede og fargeriktige bilder som alle vil bli fornøyd med. Den svære sensoren gir enda mindre grunn til å savne speilrefleksen. Xiaomi hevder at dette kameraet også er utstyr med noe de kaller HyperOIS, noe som sikkert betyr at det er uvanlig godt optisk stabilisert. Det er vår erfaring at dette fungerer bra. Ikke minst på video, men det kommer også veldig godt med om natten, da det kan ta et par sekunder med lysinnslipp før bildet er klart.  

Kameraene: Øverst til venstre finner vi den største sensoren som finnes i mobiler bak en stabel med linser. Foto: Odd Richard Valmot

Det er alltid spennende å se hva en så stor sensor presterer om natten, og denne skuffet ikke. Nattegenskapene til S23 Ultra er utrolig gode, men om noe, så er dette bedre. Det gir mer tegning i de virkelig mørke områdene og mindre fargestikk i bildene. Dessuten prøver de ikke få bildet til å se ut som de er tatt om dagen.

Men når det gjelder nattfoto med zoom, må Pro-modellen se seg slått S23 Ultra.

God natt: Verdens største kamerasensor i en mobiltelefon som Xiaomi 13 Pro, gir et særdeles godt resultat i mørket. Og på dagen. Foto: Odd Richard Valmot
Kronprins nå: Selv Samsungs S23 Ultra presterer ikke like bra om natta som Xiaomi 13 Pro. Men den tar igjen det meste om dagen Foto: Odd Richard Valmot

Zoomkameraet har en optisk forstørrelse på 3,2X. Det er helt på grensen av det man får til uten å gå til en periskop-optikk. Men selv når vi trekker forstørrelsen opp til 10X, altså der S23 Ultra har et kamera med fast forstørrelse, så bli bildene overaskende skarpe. I hvert fall når lysforholdene er på lag. Sensoren er på hele 50 MP, noe som gir mer informasjon ut over den optiske forstørrelsen i linsene. Men når du forstørrer litt, er det Ultraen som går av med seieren.

Det siste kameraet bak, er en ultravidvinkel. Også her servert på en 50 MP plattform.

Videostabiliseringen er også veldig god. Nesten på linje med det Samsung har prestert i de nye S-modellene. Kameraet kan ta video i 8K, men bare i 24 bilder i sekundet.

Klarer 8K video: Men bare 24 biler i sekundet. 4K er mer enn nok, og da klarer Pro-modellen 60 bilder i sekundet. Det gjør seg godt på TV-en. Foto: Odd Richard Valmot

Vi konstaterer også selfiekameraet med 32 MP, som slår sammen fire og fire piksler, gjør en særdeles god jobb. Bildene blir svært skarpe.

De to mindre modellene har naturlig nok ikke like heftige kameraer. Hovedkameraet på Xiaomi 13 er på 50 MP, men bruker en 1/1.56"-sensor. 13 Lite har også den samme sensorstørrelsen, men bruker en billigere sensor.

Skjerm

Det er overaskende liten forskjell på ytre mål i de tre telefonene. Dette er ikke de tre bukkene Bruse. Pro-modellen er størst med ytre mål på 62,9 mm x 74,6 mm x 8,38 mm, men sannelig er ikke Lite-modellen hakk i hel med 159,2 mm x 72,7 mm x 7,23 mm. Xiaomi 13 er faktisk den minste på 152,8 mm x 71,5 mm x 7,98 mm.

De skiller seg også i design. Ikke noe felles designspråk her nei. 13 Pro og 13 har i det minste en kameraøy som likner på hverandre. Mens Pro er avrundet på langsiden, har 13 fått et utseende som iPhone har stått modell for. For å likne mest mulig på en Apple-kreasjon, er skjermen også helt flat. 13 Lite er mer slik storebror, men har en helt annen kameraøy. Men begge har en skjerm som buer ut over kanten. Det virker som det har vært tre ulike designere ute og gått her.

13 Pro og 13 har adaptiv oppfriskningsfrekvens opp til 120 Hz. Det begynner å bli veldig vanlig i dette segmentet nå, og er god måte å både spare strøm og gi jevne bevegelser. Pro har en svært høyoppløst 6.73” skjerm på 3200 x 1440 punkter, men de to andre nøyer deg med 2400 x 1080 punkter. 13 har en skjerm på 6.36”, mens den er litt større på lite med 6,55”.

Alle de tre har et 20:9 aspektforhold og alle har veldig bra lysstyrke. 13 Pro og 13 er oppgitt til å ha best lysstyrke, men faktisk målte vi Lite-utgaven til å være mest lyssterk!

13 Pro har fått Gorilla Glass Victus på fronten, mens de to andre må nøye seg med Gorilla Glass 5. De har også en bakside av glass, men her oppgis det ikke hva som står for beskyttelsen.

Lyd

Det å bruke i hvert fall to av de nye telefonene som høyttalende radio, er ikke noe problem. Både 13 Pro og 13 har stereohøyttalere, og de spiller både høyt og fyldig og med god stereovirkning – helt på høyde med andre toppmodeller i dag. 13 Lite er ikke i samme klasse. Den spiller bare med høyttaleren i bunnen og kommer ikke i nærhet verken i volum eller fylde. Dette er nok mer for å skille på modellene enn for mangel av maskinvare. De to andre bruker jo talehøyttaleren i tillegg til bunnhøyttaleren, og en slik har jo Lite også.

Strøm

Voldsomt: Laderen til 13 Pro er på hele 120 watt. Den er utført med galliumnitritt halvledere, som krymper størrelsen og gir mindre varme. Foto: Odd Richard Valmot

Xiaomi 13 Pro har et batteri på 4,82 Ah. Det holder i massevis, for prosessoren gjør at strømforbruket holdes i sjakk. Og skulle det røyne på, så ligger det en 120 watts lader i esken. Ja, faktisk 120 watt, eller HyperCharge, som Xiaomi kaller det. Vi kan også krysse av på opptil 50 watt trådløs lading og 10 watt reverslading. Særdeles bra utstyrt på strømsiden altså.

De to mindre telefonene har også lader i esken, men de på 67 watt. Det er faktisk ikke småtterier det heller. Xiaomi 13 har et batteri på 4,5 Ah og kan også lade trådløst med 50 watt og reverslade med 10 watt. Selv Xiaomi 13 Lite har et batteri på 4,5 Ah, men kan bare lade via kabel.

Oppdateringer

Xiaomi vil tilby tre år med oppgraderinger av Android og grensesnittet, men hele fem år med sikkerhetsoppgraderinger. Da ligger de én Android-oppgradering bak Samsung og OnePlus, men sikkerheten blir i det minste tatt var på like lenge. Det er viktig nå når folk gjerne beholder telefonene i tre år og mer. Det er ikke kommunisert hvor mange oppgraderinger av operativsystemet som Lite vil få, men fordi den kommer med Android 12, har den vel brukt opp én allerede når den skal få Android 13.

Priser

Håpet om at Xiaomi nå ville benytte mulighetene til å knuse konkurrentene på pris, ser dessverre ikke ut til å slå til. Xiaomi 13 Pro koster 13.990 kroner i 12/256 konfigurasjon. Det er tre tusen mer enn OnePlus 11 5G, og da spørs det om kamerafordelene er nok til å overtale kjøperne. Samsungs S23 Ultra med dobbelt så stort arbeidsminne og et enda mer heftig kameraoppsett og penn, koster to tusen mer. Men uten lader da.

Går du ned et hakk til Xiaomi 13, er det tre tusen å spare, altså det samme som OnePlus, men da er du også i området til Samsungs S23.

Lillebror Xiaomi 13 Lite koster 5990 kroner i en 8/256 GB variant. Det er rimelig, men her møter den også veldig stor konkurranse. Ikke bare av nye modeller, men også fra fjorårsmodeller som har blitt kraftig priset ned.

Xiaomi 13 Pro

Pluss

Fantastisk hovedkamera

Overveldende ladehastighet

Nydelig design

Lader og deksel følger med

Minus

Vanskelig å finne noe å sett fingeren på. Men den kunne vært litt billigere

Karaktergrafikk 9 av 10 poeng i digi.no-test.
 

Relatert artikkel

Adblock test (Why?)


TEST: Xiaomi 13 - digi.no
Read More

40 000 Dota 2 juksere ble lokket til undergang av Valve - Gamereactor Norge

Det er få ting verre enn å gå inn i en onlinekamp bare for å finne ut at motstanderne dine hadde urettferdige fordeler ved å jukse. Nå, mens mange av oss er skyldige i å kalle noen som bare er bedre enn oss en hacker, er det de som virkelig jukser for å vinne, og Valve håper å stoppe dem.

I et nylig innlegg på Dota 2-bloggen skisserte Valve hvordan de utestengte 40,000 juksere ved å lokke dem inn gjennom å legge til en del av data i en nylig oppdatering. Disse dataene ville bare kunne brukes av de som bruker en tredjeparts programvare for å få en fordel i kamper.

Gjennom å identifisere de som hadde fått tilgang til de hemmelige dataene forbød Valve deretter det de sterkt mener er 40.000 juksekontoer. Valve tror ikke dette vil gjøre slutt på juks i det lange løp, og erkjenner at noen vil fortsette å «utvikle og bruke nye utnyttelser».

Men selskapet vil at brukerbasen skal vite at de vil fortsette å kjempe den gode kampen mot juks, og vil "oppdage og fjerne disse utnyttelsene når de kommer, og fortsette å forby brukere som jukser."

Som utgiver av CS:GO og Dota 2 må det være vanskelig å håndtere alle jukserne i disse spillene, men det ser ut til at Valve gjør sitt beste for å sikre at spillene våre holder seg så frie for hackere som mulig.

Dota 2

Adblock test (Why?)


40 000 Dota 2 juksere ble lokket til undergang av Valve - Gamereactor Norge
Read More

Half-Life får ray-tracing mod - Gamereactor Norge

Til tross for alderen har Half-Life fortsatt et aktivt modding-fellesskap og mange fans dedikert til å lage interessante prosjekter som forbedrer den generelle opplevelsen av spillet eller oppfølgeren.

Nylig ga en modder kjent som sultim_t ut en lanseringstrailer for deres mod, som bringer strålesporing til Half-Life. På samme måte som strålesporing ble brakt til Portal by Valve, oppdaterer sultim_t mod det visuelle til Half-Life briljant, og gir oss flotte nye lyseffekter, refleksjoner og mer.

For å håndtere denne moden trenger du et grafikkort som er i stand til strålesporing, men utover det bør du være god til å gå så lenge du har Half-Life og laster ned sultim_t mod fra lenken i beskrivelsen av YouTube-videoen nedenfor.

Skal du spille Half-Life med strålesporing? Sjekk ut traileren her.

Adblock test (Why?)


Half-Life får ray-tracing mod - Gamereactor Norge
Read More

Sjekk ut OnePlus 11 på den siste episoden av Quick Look - Gamereactor Norge

Gamereactor

nyheter

Flaggskiptelefonen har et kamera som er utviklet i samarbeid med Hasselblad.

Etter hvert som forskjellige produsenter kommer foran kurven og har kunngjort og deretter gitt ut de nyeste smarttelefonene i 2023-serien, har vi hatt sjansen til å sjekke ut noen nylig.

Tidligere fikk vi vottene på Samsung Galaxy S23 Ultra, og nå skifter vi fokus til OnePlus 11, som er teknologiselskapets siste flaggskipsatsing.

Med en Gen 2 SnapDragon 8-prosessor, 16 GB LPDDR5X RAM, et kamera som er utviklet av Hasselblad, og en skjerm som opererer på opptil 120Hz ved 2K-kvalitet på et AMOLED-system, har denne enheten mye å pakke ut.

Og det er nettopp derfor vi har dedikert den siste episoden av Quick Look til OnePlus 11, der vår egen Magnus deler noen korte fakta og tanker om enheten. Se den videoen nedenfor.



Loading next content


Gamereactor
EUROPAS STØRSTE SPILLMAGASIN

Copyright 1998-2023 - Utgitt av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.

Adblock test (Why?)


Sjekk ut OnePlus 11 på den siste episoden av Quick Look - Gamereactor Norge
Read More

Friday, February 24, 2023

Mercedes og sammenligningen med Red Bull: George Russell er bitter - MSN

© Leveres av Sportal.eu

Opptaket er klart: det er et etterslep fra konkurransen.

George Russell snur ikke problemene til Mercedes, som løp inn i en veldig vanskelig dag i Bahrain der Formel 1-testene før sesongen blir holdt. Den britiske sjåføren måtte stoppe på grunn av et hydraulisk problem da han hadde satt den trettende raskeste tiden. Det som er bekymringsfullt er imidlertid forsinkelsen på to sekunder fra Red Bull.

"Sammenlignet med for et år siden er ting mye bedre. Vi var tapt, på grunn av egenskapene til enseteren og også på grunn av propoising. Nå er det ikke så ille, selv om vi fortsatt må forbedre oss mye. Men realistisk sett vil det være vanskelig å være på nivå med Red Bull på Bahrain Grand Prix, "forklarte Russell på en pressekonferanse.

"La oss si at vi generelt er der vi trodde vi ville være. De neste dagene vil være litt vanskelige, men vi vet at Mercedes 'styrke ligger i dens evne til å utvikle bilen gjennom månedene. Så vi er overbevist om at vi vil forbedre oss, forsikret Russell.

Adblock test (Why?)


Mercedes og sammenligningen med Red Bull: George Russell er bitter - MSN
Read More

ChatGPT utløser «gullrush» i Silicon Valley - Finansavisen

Kunstig intelligens (KI) har i flere tiår i økende grad blitt en del av hverdagen vår. Men lanseringen av samtale- og tekstroboten ChatGPT fra det amerikanske selskapet OpenAI i november markerte trolig et vendepunkt – både for allmennheten og investorer.

– Fra tid til annen dukker det opp plattformer som resulterer i en eksplosjon av nye selskaper. Det skjedde både med internett og mobiler. KI-teknologien kan bli det neste store, sier Shernaz Daver fra det amerikanske kapitalselskapet Khosla Ventures. De jobber opp mot bedrifter som er i en oppstartsfase innen internett, databehandling, teknologi og mobilbruk.

ChatGPT har fått enorm internasjonal oppmerksomhet for sin evne til å konstruere tekster – lik tekster mennesker kan skrive – men ChatGPT gjør jobben i løpet av få sekunder. Tjenesten er nå blitt så populær at den også er blitt en betalingstjeneste – en plusstjeneste for folk som vil ha rask tilgang når mange bruker roboten samtidig.

Siden oppstarten er ChatGPT blitt en av de raskest voksende appene noensinne. Det har ført til at Microsoft og Google har hevet seg rundt og lansert tilsvarende tjenester – som til nå visstnok har vært nøye bevoktede prosjekter – av frykt for at teknologien ikke var klar for publikum.

Men folk var klare: Bare fem dager etter utgivelsen brukte en million mennesker ChatGPT.

– Det er omtrent 60 ganger raskere enn det tok Facebook å nå en million brukere, sier Wayne Hu fra SignalFire, et annet venturekapitalfirma.

– Med ett snakker alle investorer om hvordan ChatGPT kan komme til å fjerne millioner av kunnskapsarbeiderjobber, utfordre milliardindustrier og fundamentalt endre måten vi lærer, forbruker og tar beslutninger på, legger han til.

Store forventninger

Eksplosjonen i KI-teknologi kommer på tidspunkt for teknologisektoren som betraktes som dystert. Mange både store og små teknologiselskaper kjemper for å overleve, og titusenvis av mennesker har de siste årene opplevd å bli permittert.

– Mens mange andre teknologiselskaper opplever nedgangstider og vanskeligheter med å skaffe kapital, gjelder dette ikke generativ KI-teknologi, sier Daver. For disse selskapene er markedsvurderingene skyhøye, understreker hun.

Selskapet OpenAI har fått en verdifastsettelse av Microsoft til nesten 30 milliarder dollar – til tross for at det fortsatt svir av store pengesummer i høy hastighet.

Adblock test (Why?)


ChatGPT utløser «gullrush» i Silicon Valley - Finansavisen
Read More

Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV - Lyd & Bilde

Den nordiske tv-distributøren Allente (tidligere Viasat/Canal Digital) lanserer nå sin egen «Allente Streaming Hub» i samarbeid med Google. Dette er i praksis en Chromecast med Google TV (4K-versjon) som er spesialtilpasset for Allente-abonnenter. Allentes tv-app kommer forhåndsinstallert på enheten, sammen med en rekke andre strømmetjenester.

For TV-tittere som er lei klumpete TV-bokser, kan dette være en kjærkommen nyhet. Man får tilgang til både lineære tv-kanaler og strømmetjenester via Allente Streaming Hub, hvor man kan bla mellom kanaler og annet strømmeinnhold. Fjernkontrollen har innebygd mikrofon for Google Assistant, så man kan be Google finne filmer, strømmeapper, spille musikk, kontrollere TV-en med mer, ved hjelp av stemmestyring.

Chromecast with Google TV Lifestyle Panasonic GeirNordby

– Allente Streaming Hub er den perfekte teknologien for de som ønsker rask og enkel tilgang til sitt tv-tilbud. Først og fremst tror vi at det kommer til å bli populært blant vår økende skare av strømmekunder, og blant de kundene som ønsker å legge til en tv-løsning til sin eksisterende løsning, eksempelvis på hytta», sier Mahmoud Mustapha, kommersiell direktør i Allente.

Først ut i Europa

-Lanseringen av Allente Streaming Hub, og det faktum at vi er de første i EMEA-regionen med en skreddersydd operatør-streaming-dongel med Google TV, har blitt gjort mulig som følge av samarbeidet mellom Allente, Google og SEI Robotics. Det blir utrolig spennende å få kundenes tilbakemeldinger på Allente Streaming Hub, og se hvordan vi kan ta nye steg på reisen mot å bli enda mer kundesentriske», sier Jon Espen Nygård, teknologidirektør i Allente.

Allente Streaming Hub med Google TV. (Foto: Allente)

Pris og tilgjengelighet

Allente Streaming Hub vil koste NOK 792 ved lansering, og kan kjøpes via Allentes nettside eller kundeservice. Produktet blir lansert samtidig i Sverige, Norge og Danmark, og senere også i Finland.

Les også Nye Apple TV er en kraftplugg Tredje generasjon Apple TV 4K er en lynrask enhet med kraftig ytelse, en sømløs brukeropplevelse og lekker bilde- og lydkvalitet. Bare plugg den inn, og ta frem popcornet!

Adblock test (Why?)


Allente lanserer spesialtilpasset Chromecast med Google TV - Lyd & Bilde
Read More

Thursday, February 23, 2023

Vi har fått tak i Samsungs nyeste flaggskip-smarttelefon - Gamereactor Norge

Gamereactor

nyheter

Samsung Galaxy S23 Ultra har vært i fokus for vår siste Quick Look episode.

Det var først nylig at Samsung kunngjorde og deretter ga ut sin nyeste linje med smarttelefoner for 2023. Galaxy S23-serien inneholdt basismodellen, den større Plus-modellen og flaggskipet Ultra-modellen, og når vi snakker spesifikt om sistnevnte, har vi fått tak i telefonen og har lekt med den i en nylig episode av Quick Look .

For å se hvordan Samsung har utvidet og forbedret sin smarttelefoninnsats, har vi testet ut og delt korte tanker om Galaxy S23 Ultra, som du kan se selv i den nyeste Quick Look nedenfor.

Og for å legge til dette, for en mer kompleks og dypere mening om Samsung Galaxy S23 Ultra, må du lese vår fulle gjennomgang av mobilenheten her.



Loading next content


Gamereactor
EUROPAS STØRSTE SPILLMAGASIN

Copyright 1998-2023 - Utgitt av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.

Adblock test (Why?)


Vi har fått tak i Samsungs nyeste flaggskip-smarttelefon - Gamereactor Norge
Read More

Amerikanerne vil ikke rettighetsbeskytte AI-skapte bilder - Tek.no - Tek.no

Tegneserieskaper fikk nei.

Kris Kashtanova / Midjourney

Vegar Jansen

United States Copyright Office har nylig trukket tilbake opphavsretten for illustrasjonene i tegneserien «Zarya of the Dawn», skriver Reuters.

Problemet er at mens tegneserien riktignok er skapt og skrevet av Kris Kashtanova, er illustrasjonene produsert av Midjourney. Og nei, Midjourney er ikke et vanlig kunstnernavn, men navnet på en kunstig intelligens (AI) som produserer bilder basert på tekstkommandoer.

Mens Kashtanova stadig regnes som rettighetsinnehaver for sitt bidrag til tegneserien, vil ikke U.S. Copyright Office sette samme status for illustrasjonene, begrunnet med at disse er generert av teknologi og ikke skapt av et menneske.

Kris Kashtanova fikk først opphavsretten for det fulle åndsverket i fjor, men det var før det gikk opp for U.S. Copyright Office at AI-en Midjourney var brukt til å lage illustrasjonene.

Hvem er den kreative?

Avgjørelsen fra U.S. Copyright Office – eller det amerikanske opphavsrettskontoret om du vil – er interessant fordi rettsvitenskapen ikke akkurat er klar på dette punktet. Datagenerert «kunst» er såpass nytt at det vanskelig lar seg regulere etter eksisterende praksis.

I hovedsak er det to måter å se det på.

Den ene siden argumenterer med at bildene ikke skapes av seg selv, siden det fremdeles krever at noen skriver inn den teksten som AI-en må tolke og generere et bilde ut av. Her menes det at tekstinnskriverens kreativitet må legges til grunn for originaliteten til resultatet, og at et slikt bilde derfor må kunne rettighetsbeskyttes.

Den andre leiren mener at det som kommer ut av en «AI-kunstner» som Midjourney er for tilfeldig til å kunne kalles et verktøy, og at teksten som skrives inn er mer å tenke på som forslag enn nøyaktige instruksjoner – som i større grad betyr at det er teknologien som skaper bildet fremfor den som skriver teksten.

I sistnevnte tilfelle menes det at man ikke kan gi opphavsretten til en person bare fordi vedkommende har kommet med noen retningslinjer til AI-en.

Mener de tar feil

Som Kashtanova selv skriver på Instagram, er hun glad for at tegneserien fremdeles er offisielt registrert, men mener likevel at U.S. Copyright Office ikke forstår teknologien bak Midjourney og derfor har kommet til feil avgjørelse.

Hennes advokat er enig. De skal visstnok ta dette opp igjen med det amerikanske opphavsrettskontoret.

Det som i hvert fall er sikkert er at siste linje i denne saken – og andre saker der kunstig intelligens brukes til å lage noe nytt – på langt nær er skrevet.

Adblock test (Why?)


Amerikanerne vil ikke rettighetsbeskytte AI-skapte bilder - Tek.no - Tek.no
Read More

Wednesday, February 22, 2023

Super Mario-filmen kommer visst ikke tidlig i Norge likevel - Gamer.no

Da Nintendo og Universal Pictures slapp en ny trailer for The Super Mario Bros. Movie i november, hadde filmen plutselig en ny dato. I stedet for 7. april ble premieren fremskyndet i enkelte land, og her i Norge var den ventet på kino 24. mars.

En kort trailer for Super Mario-filmen dukket opp under Super Bowl.

Nå har datoen endret seg igjen.

Som blant annet Filmweb.no melder har filmen norgespremiere 7. april, som altså var den opprinnelige planen. Datoen er også endret i andre land, der noen fortsatt ser ut til å få filmen tidlig. For eksempel kommer den 5. april i Frankrike, Belgia og New Zealand.

Ny trailer på vei

Som plaster på såret kan ivrige fans se frem til en ny trailer for filmen. Denne avdukes i en egen Nintendo Direct-sending 9. mars, fra klokken 23:00 norsk tid.

Via Twitter påpeker Nintendo at sendingen kun skal handle om Mario-filmen. Spillfans bør altså senke forventningene, da det japanske selskapet ikke kommer til å dele noen nyheter om spill.

Direct-presentasjonen er nok et ledd i Nintendos opptrapping av markedsføringen for The Super Mario Bros. Movie. Nylig dukket filmen opp under Super Bowl, med en reklame stappfull av referanser til den gamle TV-serien The Super Mario Bros. Super Show. Denne kan du se til høyre i artikkelen.

LES OGSÅ: Se Mario-filmens trailer gjenskapt på Nintendo 64 »

Adblock test (Why?)


Super Mario-filmen kommer visst ikke tidlig i Norge likevel - Gamer.no
Read More

Sonos setter opp prisene - igjen - Tek.no

Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette. Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Sonos’ mellom-lydplanke Beam har fått økt prisen med nye 500 kroner. Også Sonos Sub er blitt dyrere.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Stein Jarle Olsen

Sonos satte opp prisene på nesten hele produktporteføljen i 2021, og har nå økt prisene på nytt. Denne gang er det den populære lydplanken Sonos Beam og Sonos’ største subwoofer Sonos Sub som har fått økt prisene med 500 kroner - til henholdsvis 5490 og 8990 kroner.

Sonos’ «mellomste» lydplanke Beam har dermed fått økt prisen med nærmere 40 prosent siden starten. Første generasjon kostet 3990 kroner, som så ble justert opp til 4990 kroner i 2021 - og altså nå til 5490 kroner.

Ikke økt hos alle - enda

Det må imidlertid sies at ikke alle de norske Sonos-forhandlerne ser ut til å ha tatt i bruk den nye prisen enda - både Elkjøp, Power og Eplehuset bruker fortsatt den «gamle» prisen, mens Komplett og Hifiklubben ser ut til å ha justert opp. Det samme har naturligvis også Sonos’ egen nettbutikk.

Sonos Beam (Gen 2)
Sonos Beam (Gen 2)

For Sonos Sub er prisen på 8990 kroner den samme over hele fjøla, og ser ut til å ha blitt justert opp i løpet av forrige uke, skal vi tro prissøketjenestens historikk.

Sonos har bekreftet prisøkningene overfor The Verge, men uten å gi noen ytterligere uttalelser. Også en del tilbehør har fått prisene justert med mindre beløp.

I 2021 pekte Sonos for øvrig på etterspørsel og utfordringer med forsyningskjeden som årsak for prishoppet.

God, men begynner å bli dyr

Sonos Beam er fortsatt en av de beste lydplankene i sin klasse, men med prisøkningen distanserer Sonos seg ytterligere fra noen av de argeste konkurrentene. JBLs Bar 5.0 er eksempelvis et utmerket alternativ, slik vi fant i vår test av kompakte lydplanker, og etterfølgeren JBL Bar 300 koster 3990 kroner.

Beam utmerker seg først og fremst ved klar og fin dialog, mens den markedsførte Dolby Atmos-støtten ikke har allverden av effekt på lydbildet. Legger du til en Sub eller Sub Mini virker det imidlertid som om flere av ressursene frigjøres til å gjøre lydbildet større, som også påvirker Atmos-effekten positivt.

Adblock test (Why?)


Sonos setter opp prisene - igjen - Tek.no
Read More

Det finnes allerede spill-PC-er med Palworld-tema. - Gamereactor Norge

Det har nå gått en uke siden Palworld debuterte som Early Access-tittel, og i løpet av den tiden har det oppnådd bemerkelsesverdig suksess ...