Rechercher dans ce blog

Monday, February 28, 2022

Valve hjelper gjerne Microsoft med å få Game Pass inn på Steam - Gamer.no

Valve-sjef Gabe Newell har åpnet døren for at Microsofts Game Pass-abonnement kan komme til Steam.

Det var under et intervju med PC Gamer at Newell fikk spørsmål om hvorvidt han har vurdert en lignende abonnementsordning for Steam. Akkurat det kommer nok ikke til å skje, svarte han, men Valve slipper gjerne andre abonnementer til.

– Jeg tror ikke det er noe vi selv trenger å gjøre – altså å opprette en abonnementsløsning akkurat nå. Men for [Microsofts] kunder er det helt klart et populært alternativ, og vi hjelper dem gjerne med å få [Game Pass] inn på Steam.

Det blir i så fall ikke første gang Steam har sluppet til eksterne abonnementer. I 2020 rullet EA ut sin ordning, kalt EA Play, i Valve-butikken.

I andre nyheter varslet Bethesda nylig at det flytter sine PC-spill fra Bethesda.net Launcher til nettopp Steam. Spillere får overføre spillene sine en gang i april, og ifølge utvikleren skal alt av fremdrift bli med videre.

LES OGSÅ: Valve-sjefen forteller hvorfor Steam bannlyste NFT-spill og krypto »

Adblock test (Why?)


Valve hjelper gjerne Microsoft med å få Game Pass inn på Steam - Gamer.no
Read More

Analytiker mener at den nye iPhone SE kan starte på $299 - Gamereactor Norge

Gamereactor

nyheter

Selv om nyere iPhone-modeller gjennom årene har steget i pris, så introduserte de for noen år siden iPhone SE, som en slags måte å tilby en relativt billig mobil til massene. Her tok de ibruk et eldre chassis, men fylte det med moderne komponenter.

Alle rykter peker mot en ny iPhone SE ved en begivenhet i mars, og denne kan bli billig - virkelig billig. Via TechRadar sier Loop Capital Markets' John Donovan at han estimerer at prisen på SE vil bli senket, og at vi kan se introduksjonspris på rundt $299.

Det vil i så fall være et prisfall på $100 sammenliknet med introduksjonsprisen til den forrige SE-modellen. Dog sier ryktene også at den nye SE vil bruke samme iPhone 8-aktige chassis med TouchID, og en ganske liten skjerm.

Analytiker mener at den nye iPhone SE kan starte på 9


Loading next content


Gamereactor
EUROPAS STØRSTE SPILLMAGASIN

Copyright 1998-2022 - Utgitt av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.

Adblock test (Why?)


Analytiker mener at den nye iPhone SE kan starte på $299 - Gamereactor Norge
Read More

MWC 2022: Samsung oppdaterer Galaxy-bærbare - Lyd & Bilde

Det har vært usikkert om det i hele tatt ville bli en mobilmesse i Barcelona dette året. I 2020 ble Mobile Worlds Congress i Barcelona avlyst helt på tampen på grunn av koronapandemien, og i 2020 ble messen holdt på sommeren, men med svært få deltakere. De aller fleste utstillere valgte å ikke være med.

Galaxy Book2 Pro kommer i fargene silver og graphite samt i to versjoner med hhv. 13,3 og 15,6 tommers skjerm. (Foto: Samsung)

Men i år er Mobile World Congress tilbake. Ikke helt som vanlig, da det er påbudt med munnbind alle steder. I tillegg til at alle må opplyse om sin helsestatus til arrangørene daglig. Men mange store selskaper er tilstede i år, bl.a. Samsung som har stilt opp med en stand, og den sørkoreanske elektronikkgiganten har et par nye produkter å vise frem, til tross for at de lanserte Galaxy S22-serien av smarttelefoner allerede tidligere denne måneden.

Dette Galaxy Unpacked-eventet var kun virtuelt og var nokså kortvarig, da Samsung kun hadde to nye produkter på programmet – nemlig de to Windows-bærbare Galaxy Book2 og Galaxy Book2 Pro 360.

Alle de nye Galaxy Book2-modellene har fingeravtrykksleser integreret i tastaturet. (Foto: Samsung)

De to maskinene er etterfølgere i serien av Galaxy-bærbare, som Samsung lanserte i fjor, og det er hovedsakelig snakk om små oppgraderinger.

Både Samsung Galaxy Book2 Pro og Galaxy Book2 Pro 360 kommer nå med 12. generasjons Intel Core-prosessorer, i tillegg til at begge modellene er oppgradert til Windows 11.

Det innebygde webkameraet har ogsp blitt oppgradert fra 720p til 1080p, men ellers er de fleste andre spesifikasjonene forblitt de samme.

Både Galaxy Book2 Pro og Galaxy Book2 Pro 360 kommer begge i to versjoner med hhv. 13,3 og 15,6 tommers Super AMOLED-skjerm med FHD-oppløsning (1920 x 1080), videre kan man velge mellom 8, 16 og 32 GB RAM samt 256, 512 GB eller 1 TB innebygd lagring.

Maskinene vil kunne hurtiglades med den medfølgende 65 watt-laderen. Samsung lover også at de bærbare maskinenes batteri holder til 21 timer på en oppladning.

Hybridmodellen Samsung Galaxy Book2 Pro 360 kommer også med S-Pen. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy Book2 Pro kommer i fargene silver og graphite, mens Galaxy Book2 Pro 360 også har en mer fargerik burgundy. Alle produktene blir tilgjengelige fra og med april.

Galaxy Book 2 Pro 360 har en veiledende pris fra 14.490 kroner, mens prisen for Galaxy Book2 Pro starter på 13.490 kroner.

Adblock test (Why?)


MWC 2022: Samsung oppdaterer Galaxy-bærbare - Lyd & Bilde
Read More

Valve lanserer gratis Portal-sidesprang - Gamer.no

Valve har kunngjort et nytt spill satt til Portal-universet. Nei, det er ikke snakk om Portal 3 – som utvikleren er forsiktig med å påpeke – men et sidesprang kalt Aperture Desk Job.

Aperture Desk Job.

Valve

– Senk forventningene. Dette er ikke en oppfølger til Portal. Gjør deg så klar for å heve forventningene bitte litt igjen, fordi det er satt i samme spillunivers. Desk Job plasserer deg i førersetet hos Aperture Science, før det raskt fjerner «fører»-delen og i stedet plasserer et skrivebord foran setet, lyder Valves beskrivelse.

LES OGSÅ: Her er Valves svar på Nintendo Switch: en håndholdt spill-PC »

Som det forklares via spillets Steam-side er Aperture Desk Job et kort, gratis spill. Det er designet for den nye Steam Deck-konsollen, men kan også oppleves med håndkontroller på PC.

Kjekt det, ettersom vi fortsatt ikke har hørt noe om hvorvidt Steam Deck noen gang kommer til Norge.

Aperture Desk Job lanseres 1. mars. Som nevnt koster det ingen ting å plukke opp spillet, og du kan få en liten smakebit på opplevelsen i videovinduet øverst i artikkelen.

LES OGSÅ: Valve-sjefen forteller hvorfor Steam bannlyste NFT-spill og krypto »

Adblock test (Why?)


Valve lanserer gratis Portal-sidesprang - Gamer.no
Read More

Her er alle pokémonene som er med i den nye Scarlet/Violet-traileren - Gamereactor Norge

Gamereactor

nyheter

Pokémon Scarlet/Violet

Nylig presenterte Game Freak et helt nye Pokémon-spill ved navn Pokémon Scarlet og Pokémon Viloet, som lanseres på Switch senere i år. Alt tyder på at eventyret utspilles i en ny region, tilsynelatende basert på Spania, men foruten starterne Sprigatiti, Fuecoco og Quaxly - er det stort sett bare kjente ansikter vi fikk se i traileren.

VGC har laget en liste over alle pokémonene som er med i traileren:


  • Sprigatito

  • Fuecoco

  • Quaxly

  • Starly

  • Hoppip

  • Cherubi

  • Petilil

  • Psyduck

  • Drifloom

  • Combee

  • Meowth

  • Stonjourner

  • Pellipper

  • Clauncher

  • Swablu

  • Pikachu

  • Blissey

  • Seviper

  • Larvitar

  • Magnimite

  • Lucario

Hvor mange helt nye skapninger vi kan forvente er ennå ikke avslørt.

Pokémon Scarlet/Violet


Loading next content


Gamereactor
EUROPAS STØRSTE SPILLMAGASIN

Copyright 1998-2022 - Utgitt av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.

Adblock test (Why?)


Her er alle pokémonene som er med i den nye Scarlet/Violet-traileren - Gamereactor Norge
Read More

Sunday, February 27, 2022

Prisen på Steam Deck kommer ikke til å øke i fremtiden - Gamereactor Norge

Steam Deck har nå offisielt blitt lansert, men mest på papiret ettersom interessen har vært så stor at det for øyeblikket kun er de som forhåndbestilte aller først som har fått tak i en enhet.

Denne etterspørselen og en ganske konkurransedyktig pris gjør at man kan tenke seg at Valve lett kan finne på å øke prisen, men dette er overhodet ikke planen. I stedet vil Valve kontinuerlig lansere flere premiummodeller til en høyere pris. I et intervju med IGN sier Valve-sjefen Gabe Newell følgende:

"I mean, part of what you do with pricing is you're making a promise to customers. [...] But we wouldn't expect to be adjusting the SKU pricing."

Og han fortsetter med følgende løfte om nye modeller i fremtiden:

Absolutely. [...] That's the great thing about the PC market. Right? That it just continues [...] Like a year from now, AMD is going to have better parts. Right? A year from now, all the component suppliers are going to either expand capacity, expand performance, or reduce costs. So, we're absolutely going to ride that as hard as we can. That's part of the thing about being in the PC space is everybody's essentially driving everybody else's price performance improvements over time."

Prisen på Steam Deck kommer ikke til å øke i fremtiden

Adblock test (Why?)


Prisen på Steam Deck kommer ikke til å øke i fremtiden - Gamereactor Norge
Read More

De neste Pokémon-spillene er avduket - Gamer.no

27. februar markerer lanseringen av de aller første Pokémon-spillene i Japan, og for å feire dro Game Freak og Nintendo sløret av en bøling nyheter for den tilårskomne spillserien.

Game Freak

Etter en rekke mindre oppdateringer som er på vei til Brilliant Diamond, Shining Pearl, GO og Legends: Arceus, fikk vi en siste sniktitt på det som skal bli den neste generasjonen med lommemonstre: Pokémon Scarlet og Pokémon Violet.

I en 3 minutter lang trailer viser utviklerne hvordan de nye spillene viderefører endringene som ble innført i forrige måneds Pokémon Legends: Arceus. Dette innebærer at spilleren får utforske en stor, åpen verden hvor monstre vandrer fritt omkring.

Du kan se traileren øverst i artikkelen.

Stonjourner er på plass.

Game Freak

Denne gangen skal det ikke være noen overganger mellom byer og omverdenen, og skapningene skal også befinne seg gatelangs i byområdene. Vi vet ikke navnet på den nye regionen enda, men mye av det vi har fått se tyder på at området er løst basert på Spania og Portugal.

Helt til slutt i snutten, viste Game Freak de tre neste starter-skapningene: gresskatten Sprigatito, ildkrokofanten Fuecoco og gakkgakken Quaxly.

Spillparet Pokémon Scarlet og Pokémon Violet har planlagt lansering senere i 2022.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Pokémon Legends: Arceus »

Adblock test (Why?)


De neste Pokémon-spillene er avduket - Gamer.no
Read More

Garmin Epix Gen 2 - Test - Tek.no

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Garmin Epix gjør comeback etter 15 år i dvale, og imponerer fra første øyeblikk

Det er lite du rekker å lure på med en treningspartner i denne prisklassen. Og slik bør det kanskje være. Men er den verdt det?

Garmin har siden nyåret sluppet flere nyheter, blant dem en gjenopplivning av sin 15 år gamle modell, og tidligere firkantede, Epix. Derav det nye navnet Epix Gen 2. En klokke som lover å tilsvare en Fenix i funksjoner, men krydret med moderne innmat, en 1,3-tommers AMOLED-touchskjerm med berøringsfunksjonalitet og 416 x 416 piksler.

Det store spørsmålet med denne modellen er hvor bra fargeskjermen er i praksis, og hvor raskt den tapper batteriet sammenlignet både med andre Garmin-modeller, men også de andre konkurrentene på markedet som har hatt både farger og berøringsskjerm i lang tid.

Nå er ikke dette Garmins første modell med farger og berøringsskjerm, men det er første gang de har puttet dette inn i en av sine premium-modeller.

Ved første øyekast ser den unektelig ut som en Fenix-modell, og fra før har vi testet flere av de aller råeste modellene fra de største produsentene av treningsklokker, samt de i mid-range-sjiktet.

Så trenger man egentlig enda en veldig dyr variant som er mye av det samme?

Garmin Epix Sapphire (gen 2)

Fordeler

  • Krysse av

    Flott fargeskjerm

  • Krysse av

    Svært responsiv skjerm

  • Krysse av

    God batteritid

  • Krysse av

    Nøyaktig GPS

  • Krysse av

    God passform

  • Krysse av

    Bredt utvalg aktivitetsprofiler

  • Krysse av

    Flere batterisparingsmoduser

  • Krysse av

    Nøyaktige sporing både på søvn, skritt og helsestatistikk

Ting å tenke på

Siden denne testen utelukkende er av Garmin Epix Gen 2 har vi testet den fra fulladet til null, med trening hver dag av ulik grad, med og uten pulsbelte da den har optisk pulsmåling på håndleddet, og med 24 timers pulsovervåkning for å få full effekt av kroppsmåling, stress, restitusjon og søvnmønster.

Klokken er testet både på lange turer og kortere intervaller, samt fottur. Vi har også testet hvordan berøringsskjermen fungerer i vind og vær, på løpeturer og på ski. Det har også vært et poeng å se på hvor god skjermen er i varierende lys, både opplyste skiløyper, ute i mørket og i sterkt sollys.

Vi har også sett på smartfunksjonene, som varsler fra telefon, musikkstyring, Garmin Pay-funksjonen og alt av analyser du får underveis og i appen i etterkant. Klokken har, som de aller fleste andre modellene på markedet, en treningsveileder og planlegger som vi også har testet.

I motsetning til flere av Garmins andre klokker kommer Epix Gen 2 bare i én størrelse: 47 millimeter. Du kan imidlertid variere både på urskive- og glassmateriale.

Størrelsen er omtrent som de andre high-end-klokkene vi testet i forrige runde, om noe litt mindre. Til sammenligning er forrige vinner i vår test, Fenix 6X Pro Solar, 51 mm med en skjerm på 1,4", så her skiller det en del.

Epix-modellen har en rund skjerm, i motsetning til det gamle designet som var firkantet. Den gamle skjermen er også byttet ut med en sylskarp, moderne AMOLED-fargeskjerm på 1,3 timmer, med en oppløsning på solide 416 x 416 piksler. Klokken sitter lett på med sine 70 gram (inkludert 22 g silikonreim).

Urskiven stikker dog en del opp fra håndleddet, noe vi tenkte kanskje ville føles rart, men sammenliknet med eksempelvis de fleste Suunto-modellene, som har veldig tykke urskiver, tar denne mindre plass på hånden. Det skal for så vidt nevnes at siden vi gjorde forrige test har Suunto 9 kommet med en supertynn og ny variant, så dette «problemet» er nok langt mindre nå.

Polar Vantage V2 er 1 mm mindre enn denne (46mm urskive) og design og komfort kom bra ut i forrige test. Det samme med Garmin Forerunner 945, på tross av helt lik størrelse, men oppleves likevel mindre da urskiven og hele klokken er lettere (50 gram).

Her er det litt smak og behag hvor mye man irriterer seg over klokker som tar mye plass eller om man tenker jo større, jo bedre.

Med fare for å gjenta oss selv, det første og åpenbare nye med denne modellen er designet. Og den trengte en gjenopplivning. Ingen vil ha en firkantet klokke som er såpass stor og synlig. Det er berøringsskjerm, noe man kan si var på høy tid, for dette har konkurrentene, blant annet Suunto 9 Baro og Polar Vantage V2 som vi testet i forrige runde, hatt lenge.

Berøringskjerm kan være litt elsk/hat på en treningsklokke, da det fort kan være mer knotete å bruke i vind og vær, spesielt med svette hender mens man er ute og løper. Som hos flere av konkurrentene har også Epix knapper i tillegg til berøringsskjermen, tre på venstre og to på høyre. Disse kan man sette opp til å bruke under aktivitet, slik at du ikke kommer borti berøringsskjermen mens du trener. Med hansker og i regn og vær kan det være mest praktisk med knapper.

Deretter finner man i denne modellen, som i de aller fleste andre treningsklokkene vi har testet, flere smarte funksjoner som er til for å både forbedre treningen din, men også den generelle helsestatusen din. Garmin Epix Gen 2 byr blant annet på en ny helsestatus; En tominutters beregning klokka utfører på stedet og som gir deg et raskt overblikk over egen helse- og treningstilstand. Her registrerer klokka  hjerterytme, HRV (hjertevariabilitet), oksygenmetning, respirasjonsrate og stress (se bilde lenger ned). Disse kan du lagre og lage nye ettersom kondisjonen din endrer seg, og slik sett følge statusen over tid. Produsenten reklamerer også med forbedringer av algoritmer for pulsmåling, løpsdynamikk og mer i sine nye Garmin-modeller, deriblant denne.

Nå er det flere produsenter som skjerper gamet sitt til de grader hva gjelder ytelsesanalyser og måter å følge egen progresjon. Her har blant annet Polar kommet med sin Grit X Pro, som viser deg løpskraft i sanntid på klokken. Det skal også nevnes at Polar har fortsatt å utvikle sine treningstester som du finner i blant annet denne X Grit Pro-modellen slik at du kan sjekke fremgang, så det er en modell vi gleder oss til å teste.

En annen ting som er nytt er at klokken oppdager automatisk om du løper eller går. Dette blir igjen delt inn i intervaller. Selv tenkte vi dette var en ypperlig nyhet da intervaller er noe man ofte gjør, kanskje særlig på vinterstid inne på mølle.

Vi ble derimot ikke helt blåst av banen av Epix Gen 2 og dens automatiske målinger. Vi dro ut på en 5 minutter x 5 minutters intervall, med 2 minutters pause mellom. I første skjermdump ser man hvordan klokken målte dette automatisk, og i den ved siden av ser man hvordan det ble målt der vi la inn økta på tid i forkant direkte i klokka. Som man ser er det ganske store avvik, så vi vil nok anbefale å legge inn økta på forhånd.

Noe av det vi var mest spent på med denne klokken, var hvor mye den sterke fargeskjermen ville påvirke batteritiden. For det hjelper fint lite at skjermen ser fin ut om om den ikke holder lenge nok til at du kan ha den med på tur.

Så la oss først se på hva produsentene selv oppgir som levetid på en 100 prosent fulladet Epix.

  • Smartklokke: opptil 16 dager (6 dager i alltid på-modus)
  • Batterisparingsmodus for klokken: opptil 21 dager
  • Kun GPS: opptil 42 timer (30 timer i alltid på-modus)
  • Alle satellittsystemer: opptil 32 timer (24 timer i alltid på-modus)
  • Alle satellittsystemer + multibånd-teknologi: opptil 20 timer (15 timer i alltid på-modus)
  • Alle satellittsystemer + musikk: opptil 10 timer (9 timer i alltid på-modus)
  • Maksimal batterilevetid i GPS-modus: opptil 75 timer
  • GPS-ekspedisjonsmodus: opptil 14 dager

Så til reel batteri og levetid.

Vi fulladet klokken på en tirsdag og deretter ble den brukt hele døgnet med pulsmåling og trening daglig. Den har hatt alle smartfunksjoner og varslinger på, samt betalingssløsning. I tillegg ble det trykket og testet en del. Vi satte den i «dvale»-modus slik at skjermen ikke alltid er på, kun når man vekker den ved å snu skjermen mot ansiktet. Det samme på natt, da vi hadde lagt inn sovemønster og tider på klokka, så gikk den i nattmodus.

Dette er for øvrig en smart funksjon vi ikke har sett tidligere i noen modeller, og dette kan bidra i å spare batteri. Dessuten slipper man irriterende oppvåkningslys ved at skjermen skrur seg på i tide og utide om natten.

Klokken var tom for strøm etter 12 dager med full bruk.

Til sammenlikning hold forrige vinner vi kåret i denne klassen i 15 dager ved identisk bruk, men den har til gjengjeld ikke berøringsskjerm og farger. Mens Suuntos Baro 9 holdt det samme som denne.

Selv om vi ble overrasket over at den ikke ga seg før, skulle man kanskje forvente litt mer av en klokke de har ventet så lenge på å oppdatere, med tanke på at konkurrentene har hatt dette i så lang tid.

Epix Gen 2 er utstyrt med de samme navigasjons- og treningsfunksjonene som du finner på Fenix-modellene. Fenix er viden kjent for bra navigasjon, noe vi også erfarte i vår samletest av treningsklokker, og vi opplever at også Epix Gen 2 klarer seg godt på dette området. Det skulle kanskje bare mangle, siden prisen også er stivere enn på de fleste Fenix-variantene.

Vi prøvde navigasjonsfunksjonaliteten både med og uten berøringsskjerm, og her satte vi virkelig pris på at klokken fortsatt har knapper man kan trykke på. For i minus 15 grader på skitur er det ikke hansker du vil styre med for å trykke på skjermen når du vil se hvor langt det er igjen til bilen.

For de aller fleste vil man nok foretrekke knapper, og for å være ærlig var det ingen av oss som savnet en berøringsskjerm på Fenix sine modeller. Men, det er kanskje derfor de har kommet med denne modellen, for å skille de to flaggskipene sine mer. Om noe vil nok fargeskjermen her trekke flere til seg enn hva berøringsskjermen gjør. Likevel kan man jo lure på om verden trenger to nesten like Garmin modeller, nesten like dyre modeller som egentlig mest av skilles av farge- og touchskjerm.

Klokken kobles til, først og fremst, mobiltelefonen din og appen Garmin Connect. Denne har vi skrevet mangt og mye om i de forrige testene, da denne appen hverken er spesielt sexy eller funksjonell, så det er forunderlig at ikke Garmin gjør mer for å henge med på den brukervennlige siden av apper. Til sammenlikning er Polars Flow-app utrolig bra, oversiktlig og gir et ganske mye bedre bilde på helheten av trening, prestasjoner og analyser.

Suunto har forøvrig i sin app, Move, et helt utmerket kart-system der man kan lage ruter direkte i appen, tegne de opp og få alt av informasjon inn før du drar ut på tur. Denne har vi tatt oss i å bruke flere ganger, for så å laste ned kartet og inn på Garmin Connect eller Strava, og sende direkte til telefonen.

Garmin Connect har i teorien også en lignende funksjon, men i praksis oppleves den som langt dårligere. Du må for eksempel zoome helt inn på kartene for å treffe veien du skal tegne ruten din på, og du må velge tegnepenn for hver eneste lille meter du skal tegne på kartet. Suunto setter til sammenligning helt automatisk opp ruten etter veien på kartet, og oppleves som langt mer intuitiv. Her får man også opp populære ruter og kan velge seg turer som andre bruker. Litt som Strava også har, og som mange bruker.

Nok om det. Appen og klokka fungerer bra sammen og synkroniseringer går utrolig fort. Vi merket ingenting til at de to mistet kontakt, noe vi har opplevd tidligere, og ved nedlasting av eksempelvis nye urskiver eller apper, gitt dette fort og dukket kjapt opp i klokka.

Av apper kan man laste ned et hav av ulike enten HIIT-intervallprogram, golf, svømming, styrkeprogram, pusteteknikker, pilates og yoga. Her er det kun din egen kapasitet som setter begrensninger. Fra før av ligger det flust av treningsprofiler allerede installert i Epix, akkurat som i alle andre modeller fra både Garmin, men også Polar og Suunto. Alt fra sykling til klatring, løping og roing.

Vi testet klokken i både svært mørkt lys og dagslys med sterk sol. Det sier seg kanskje selv, og ikke så overraskende, fungerte skjermen og fargene utrolig bra ute i mørket. Tidvis følte vi oss som et lite juletre av belysning inne blant snødekte trær og kondomdresser rundt Birkebeiner Stadion. Kanskje mer overraskende var det at også i sterk sol og blå himmel var skjermen utrolig god. Det eneste vi kanskje merket litt til var at den tidvis er noe treg på å våkne opp når du setter den i «vekk meg»-modus (altså at du må vri om på hånden for å vekke den).

Berøringsskjermen i seg selv er derimot svært responsiv. Sammenlignet med Suunto 9 Baro og Polar sin Vantage V2, som vi testet sist, som vi opplevde som treg ved trykk, er denne kjapp og reagerer deretter. Det likte vi. Når det er sagt slo vi ganske kjapt av berøringsskjermen under trening, rett og slett fordi det føles unødvendig og det ikke funket så bra med hansker. Muligens at dette på sommertid, med bare legger og null votter, funker bedre.

Pulsmålingen i klokker blir stadig bedre og bedre. I forrige test så vi dog mye av det samme som vi ser enda, og dette er kanskje ikke mulig å få optimalt: på de lange turene, på de stillesittende minuttene, om natten med måling på puls kontinuerlig: ja, da er pulsmålingen nærmest prikkfri nøyaktig. Når det gjelder høyintervalltrening, raske skifter og endringer i fart, av og på en tredemølle, nei da bør du bruke pulsbelte.

Vi ser at flere konkurrenter markedsfører store forbedringer på denne fronten, blant annet Grit X Pro fra Polar, så det er spennende å se hvor nærme man kan komme noe som tilsvarer den samme nøyaktigheten som et pulsbelte gir. Det vil uansett alltid være variasjoner på hvordan en urskive ligger på hånden, hvor stramt klokken sitter, hvor svett du er, og så videre. Alt dette spiller inn og gir variasjoner på puls.

Det har gått 15 år siden den forrige Epix-klokken fra Garmin var på markedet, og nå kom endelig oppfølgeren. Er den verdt de nesten 12.000 kronene Garmin ber om?

For deg som vil ha absolutt det aller beste; Ja, da er den verdt pengene. For ikke bare har Garmin fulgt i fotsporene til flere av konkurrentene som har utstyrt treningsklokkene sine med fargeskjerm og touch, men tatt et steg videre også.

Skjermen er svært responsiv, fargene hopper nærmest ut av håndleddet og en solid lysstyrke gjør at den er lett å lese selv i kraftig sollys. Ikke minst ble vi overrasket over at batteriet holdt såpass lenge. Tatt i betraktning at klokken var aktiv både i søvnsporing og puls døgnet rundt, med én treningsøkt om dagen, ble vi positivt overrasket over at den varte og rakk i 12 dager.

Funksjonsmessig er det ikke holdt tilbake her, og det ligger et hav av treningsmuligheter og profiler du kan utforske. Helsestatistikken klokken gir deg er pinlig nøyaktig og gir et godt bilde av kondisjon og stress.

Men, for alle er ikke skjerm og farger det viktigste, og da kan du trolig se etter en annen, billigere klokke enn Epix Gen 2. For det er nettopp skjermen som gjør den unik i Garmins sortiment, og trekker prisen opp.

Driver du med lange ekspedisjoner, ski eller andre aktiviteter, dersom batteritid og holdbarhet er ditt viktigste kort, ja, da finnes det andre modeller på markedet du kanskje heller vil velge når du først skal blåse 12.000 kroner på en ny treningsklokke.

Garmin Epix Sapphire (gen 2)

Fordeler

  • Krysse av

    Flott fargeskjerm

  • Krysse av

    Svært responsiv skjerm

  • Krysse av

    God batteritid

  • Krysse av

    Nøyaktig GPS

  • Krysse av

    God passform

  • Krysse av

    Bredt utvalg aktivitetsprofiler

  • Krysse av

    Flere batterisparingsmoduser

  • Krysse av

    Nøyaktige sporing både på søvn, skritt og helsestatistikk

Ting å tenke på

Adblock test (Why?)


Garmin Epix Gen 2 - Test - Tek.no
Read More

Saturday, February 26, 2022

Vi anmelder Steam Deck - Gamereactor Norge

Nintendo Switch kom ganske nært, og det et stadig utviklende alternativ å strømme spill direkte gjennom tjenester som Xbox Game Pass, GeForce Now og Stadia via høykvalitetsskjermer som den Retina-utstyrte iPad Pro. Ønskedrømmen om å ta med storspillene dine på toget, med synkronisert lagring slik at du kan fortsette hjemme, er derimot urealisert, i hvert fall til en viss grad.

Som de førnevnte eksemplene tilsier har vi kommet ganske nært, og vi kommer stadig nærmere teknologi som tillater en spillopplevelse i miniatyr på farten, men vi ser samtidig for oss at Steam Deck er det nærmeste vi kommer denne oppfyllelsen av AAA-opplevelsen, og takket være Valves gunstige hardware-design kan det denne gangen virke banebrytende - til tross for at de er svært avhengige av utviklerstøtte for å være skikkelig transformerende.

Etter hvert kommer vi til å utforske Steam Decks spillopplevelser langt mer detaljert. Denne artikkelen vil derimot kun fokusere på hardware-aspektet. Konsollen i seg selv er produsert med den samme sortfargede, matte og myke plastikken Valve har brukt tidligere. De viser ikke fettflekker særlig godt, og man ser heller ikke støv så altfor tydelig på overflaten, som gjør det til et godt valg for noe som kan nytes på sofaen med fettete fingre.

Før vi går videre på hvordan den føles, prestasjonsparametere og øvrige inntrykk, la oss først gå gjennom konsollens spesifikasjoner. Konsollen utstyres med tre SKU-er, en 64GB eMMC minneutstyrt modell til omkring 3600 kroner; en 256GB utgave som oppgraderer til NVMe lagring for om lag 4800 kroner; samt en 512GB utgave for rundt 5800 kroner, som også kommer med anti-gjenskinns glassdekke. Det er kanskje en tanke manipulativt å veksle mellom minnekapasitet og glassdekke som insentiv for å oppgradere, ettersom det er å skape ulike prestasjonsevner på tvers av hva som bør være identisk maskinvare. I det minste er det ingen forskjell i RAM-satsene, men vi anbefaler likevel ikke eMMC-utgaven, selv om vår testenhet har vært utstyrt med 256GB NVMe, da denne typen bare kan levere langsommere og mye mindre tettpakket data.

Dette er en annonse:

Dessuten kommer alle utgaver med 4-core/8-thread 2.4GHz-3.5Ghz Zen2-basert CPU, ved siden av en 8-core 1.0-1-6GHz RDNA2-basert GPU, så vel som 16GB LPDDR5 RAM. Generelt sett er dette imponerende spesifikasjoner, chassis-størrelsen tatt i betraktning, og vitner om hvordan miniatyrisering av teknologi har gjort slike maskiner mulige, samtidig som det opererer innenfor et rimelig varmenivå.

Maskinen er utstyrt med en syv tommers IPS berøringsskjerm, og alle utgaver tilbyr de samme grunnleggende tilkoblingsmulighetene; USB-C-ladning, WIFI5 (ikke 6,) Bluetooth 5.0 (ikke 5.2,) MicroSD-utvidelse og en 3.5mm jackplugg. 40Watts-batteriet skal gi omtrentlig 4 til 6 timers spilletid, men vi opplevde at dette estimatet kunne variere veldig alt etter hvilket spill man spilte. Skjermoppløsningen er på 1280x800, innstilt på 60Hz, og sikter på å kjøre denne oppløsningen tett opp mot 60fps, eller 30fps, avhengende av grafikkinnstillinger.

Steam Deck har krefter nok til å levere akseptabel, om ikke imponerende, grafisk kvalitet på tvers av titler som Death Stranding, Cyberpunk 2077 og Devil May Cry 5 - titler av nyere dato som krever enn viss prestasjonsflyt man tidligere tenkte var umulig på håndholdte konsoller. Før vi går dypere inn i dette, la oss først utforske et annet banebrytende aspekt ved Steam Deck; tilgjengelighet og inndatakontroll. På grunn av Steams enorme katalog som Steam Deck må kunne støtte, har Valve vært nødt til å tilby all slags tenkelig inndata-funksjonalitet. Her er en innebygd Steam Controller med D-pad, fininnstilte analogstikker, haptiske plater (som både er for små og er flate i stedet for konkave), touch-funksjonalitet i skjermen samt innebygd gyroskop og akselerometer. Det er også variable funksjonsknapper, omtrent fire på baksiden, og det er da et flust av måter å spille forskjellige spill på med liten til ingen tuning direkte fra utvikleren. Husk også at du selv kan justere på sensitivitet, inndata-metoder og knappeoppsett, og selv bestemme hvordan et gitt spill skal føles å spille.

Dette er jo vel og bra for de som liker å knote med sånt, men kan være grobunn for en del frustrasjon hvis du er en som er på jakt etter noe som bare er plug n' play. Selv Valves egne Half-Life 2 kommer med en slags kombinasjons inndata-metode som tar i bruk den haptiske platen for å etterligne en muse-liknende kontroll, men knappene for kommandoer, og R2-knappen for å velge noe i menyene. Det er lett å både bytte og endre på, men krever en del tilpasning. Men selvsagt vil de fleste spill komme med muligheter for tilpasning til håndkontroller, og vil følgelig være identisk oppsatt.

Dette er en annonse:

Steam Deck

Valve har tidligere vist at de vet å mestre maskinvare, og Steam Deck er nok et eksempel på dette. Dog litt stor, med en vekt på rundt 500 gram og nesten dobbelt så stor som en Switch, er den godt produsert og sammensatt, og den eneste klagen man kan ha på størrelsen er at man i noen situasjoner må justere på hendene for å kunne rekke avtrekker- og skulderknappene. Dette problemet varierer fra spill til spill, men det er likevel merkbart. Foruten det fungerer DSP-stereohøytalerne flott, og varmestyringen gjorde at maskinen aldri befant seg over ubehagelige temperaturer, selv etter å ha klokket inn en time med Cyberpunk 2077 og en halvtime med Baldur's Gate III. Du kan selvsagt høre viften, men den er aldri så høylytt at den er distraherende. Under vår testing registrerte vi at lyden gikk opp til omkring 39 desibel - igjen, det er merkbart, men ikke irriterende.

Dette er selvsagt noe man selv kan justere, både gjennom menyene i spill, men også ved å justere TDP i BIOS, slik man ville på en PC. Vårt inntrykk er dog at ved å beholde SoC i automatisk modus, vil Steam Deck overvåke og optimalisere dette på egen hånd. Valve sendte oss ikke noen formell liste over godkjente titler, men vi forsøkte oss på noen spill hvor utviklerne la tanke ned i spillets funksjonalitet; Control, Devil May Cry 5 og Portal 2. Vi prøvde også ut noen uvanlige titler, som Hardspace: Shipbreaker, et spill med liten til ingen integrert optimalisering, men som allerede nevnt vil et skikkelig dypdykk i spill gjøres i en egen separat artikkel.

Steam DeckSteam Deck

Dette er en annonse:

Vi klarte å holde oss innenfor den bekvemmelige grensen på 60 bilder i sekundet, da på de lavere innstillingene, og selv om dette kan virke skuffende, vil konsoll- og PC-kyndige entusiaster mest sannsynlig ikke vite hvordan spill som Control ender opp med å se ut på en syv tommer skjerm. Med en slik kompresjon i størrelse er de lavere innstillingene relativt bedre enn den gjengse konsollopplevelse. Selv Devil May Cry 5 på de lavere innstillingene klarte å nå opp til 92 bilder i sekundet, og gikk heller aldri under 80. Baldur's Gate III ble også konsekvent kjørt på lavere og middels innstillinger, og selv om bruken av haptiske platene er noe knotete, er det en likevel stilig måte å spille isometriske strategispill på. De er derimot en tanke små, som betyr at med mindre sensitivitetsinnstillingene er skrudd helt opp vil du være nødt til å dra tommelen tilbake flere ganger for å navigere over et kart. Dessuten ble vi aldri gode venner med gyro-styringen, som aktiveres ved å holde den ene analogstikken nede. En skikkelig Steam Controller-løsning ville nok virket bedre her.

Det skal også sies at selv om Valve lover dedikert støtte for enhver utvikler som ønsker optimalisering for Linux, Proton og Steam Deck, så er det fort gjort å støte på problemer. Per i dag vil Steam Deck laste ned den avviklede Linux-versjonen av Rocket League automatisk, Dead Cells nektet å kjøre før en oppdatering kom mens vi var midtveis i denne omtalen, Hardspace: Shipbreaker nektet å dra frem SteamOS-tastaturet, som betyr at vi måtte hente det fra UI'en på egen hånd, og flere spill trenger omfattende løsninger for å fungere med et foretrukket kontrolloppsett. Om dette problemet vedblir innen du leser dette er vanskelig å si, men det er en viss tiltale mot den forholdsvis unge plattformen, og selv om Proton og SteamOS fungerer for det meste, er det likevel ikke problemfritt.

Steam Deck

Alt i alt er Steam Deck et teknologisk vidunder på de fleste områder, selv om det vil være krevende for den mest gjengse bruker å plukke opp for å spille uten å måtte finjustere de grafiske innstillingene til hvert spill. Det hjelper dog at operativsystemet, en versjon av Valves Big Picture Mode, kjører med en konsistens og flyt som er regelrett forbausende. Det har en modenhet, sosiale funksjoner og pålitelighet som konkurrerer flott med, om det ikke utklasser, andre konsollers grensesnitt, og viser samtidig hvor langt Nintendo har igjen å nå.

Når man utelukkende ser på maskinvaren er Steam Deck en svært kompleks maskin, med muligheter for å utstyre den med eget operativsystem, lage fasetterte inndata-metoder for spesifikke bruksområder, samt et utvalg forhåndsinnstillinger å gå ut fra. Fans vil garantert komme på sine egne finurlige løsninger i fremtiden, som gjør et øyeblikkelig kjøp desto mer fristende. Hvis du spiller utelukkende på konsoller og rynker på nesa av tanken på å bytte mellom grafikkinnstillinger, vil dette trolig ikke være for deg. Men for enhver annen som har vært på let etter en håndholdt AAA-enhet, så er dette definitivt løsningen.

Det hersker ingen tvil om at dette er det mest allsidige og kraftige håndholdte systemet vi har vært borti. Det eneste som står uforløst er Linux' operativsystem. Vi har sett før at Steam Machines som selger maskinvare sliter med å tilby full tilgang til Steams bibliotek, og selv om Proton kan virke noen ganger, er det likevel ikke feilfritt. Å etterlate noe så omfattende til tilfeldigheten, på tross av uttalelser fra Valve om dedikert støtte, er til syvende og sist sjansespill, spesielt i et marked med spillbibliotek spredt over flere nettbutikker. Om man kommer til å kunne spille ethvert PC-spill man vil på Steam Deck er noe tiden vil vise. For øyeblikket kan det ikke se slik ut, men det skal likevel være nok her for å bli tilfreds. Men, Valve er seg selv lik, og det hele vil til sist hvile på utviklerstøtte.

Steam Deck
Steam Deck

Adblock test (Why?)


Vi anmelder Steam Deck - Gamereactor Norge
Read More

Disse Elden Ring-problemene skal fikses fremover - Gamereactor Norge

Gamereactor

nyheter

Elden Ring

Selv om Elden Ring allerede har blitt et av tidenes best anmeldte spill og knuser rekorder på Steam og Twitch er det ingen tvil om at FromSoftware fortsatt sliter med å lage spill som er finpolerte teknisk. Både PC- og konsoll-spillere opplever stadig ujevn bildeoppdatering, detaljer som plutselig lastes inn og slik, men det er håp for at det glimrende spillet blir enda bedre etter hvert.

I en ny melding beklager utviklerne for problemene mange har med Elden Ring, og lover å fikse flere av dem relativt snart. Nærmere bestemt skal oppdateringer i nærmeste fremtid gjøre slik at følsomheten til noen muser på PC nedjusteres, den generelle ytelsen bli langt bedre og mer stabil, lagringsproblemene på PS5 lukes vekk og litt annet småtteri vi skal få mer informasjon om etter hvert.

Har du noen ønsker om hva som må bli bedre og/eller fikses?

Elden Ring


Loading next content


Gamereactor
EUROPAS STØRSTE SPILLMAGASIN

Copyright 1998-2022 - Utgitt av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.

Adblock test (Why?)


Disse Elden Ring-problemene skal fikses fremover - Gamereactor Norge
Read More

Friday, February 25, 2022

Derfor klager PC-folket på Elden Ring og slik kan du kanskje løse problemet - ITavisen.no

Elden Ring, et spill som har mottatt hauger med 10 av 10-anmeldelser, får “blandet” mottagelse på Steam.

Gir PC-versjonen blandet kritikk

For det er visse problemer med PC-versjonen, inkludert noe undertegnende har opplevd, nemlig korte opphold i spillet når man vandrer i utendørsområdene – dette på en AMD-maskin med RTX 3080 og 32GB RAM. Det er altså ikke maskinvaren det står på, noe mange Steam-anmeldelser støtter.

Det ser ut som spillet laster inn innhold på feil måte. Dette er potensielt kritisk for et spill der man er avhengig av stålkontroll på karakteren for å unngå å dø (nok en gang).

Dette er også årsaken til at spillet har blandende tilbakemeldinger på Steam, og det er av teknisk, og ikke av gameplay-art.

Annonse




Prøv dette for å løse problemet

I tillegg til ytelses-klagene mangler spillet støtte for å skry av v-sync, noe som medfører at spillet er låst til 60FPS, mangel på ultrabrede-skjermer og ei heller ingen Nvidia DLSS eller AMD FSR.

Du kan også prøve en eller samtlige triks for å prøve å bli kvitt med “mikro-hoppingen” som forstyrrer spillbarheten:

  • Søk etter grafikk-innstillinger i Windows, velg Elden Ring exe-filen og velg høy ytelse.
  • Deaktiver Steam-grensesnittet når man spiller
  • Om du har Nvidia-skjermkort, sett “Shader Cache Size” ubegrenset
  • Deaktiver “Microsoft Device Association Root Enumerator” i Windows sin enhetsbehandling

Annonse


Adblock test (Why?)


Derfor klager PC-folket på Elden Ring og slik kan du kanskje løse problemet - ITavisen.no
Read More

Elden Ring er allerede blant Steams mest populære spill noensinne - Gamereactor Norge

Gamereactor

nyheter

Elden Ring

Du har sikkert allerede sett at Elden Ring er blant de best anmeldte spillene noensinne, men betyr ikke nødvendigvis alltid at salgstallene er skyhøye. Dog kan vi se at det her kommer til å være en direkte sammenheng.

Kikker man på SteamDB, så kan man se at FromSoftwares nyeste spill allerede har hatt en topp på 764 835 samtidige spillere. Det gjør Elden Ring til et av de mest populære lanseringene i Steams historie.

Tallet ligger i skrivende stund på 636 327 og holder seg altså høyt enda. Dette er utvilsomt studioets største lansering på Steam noensinne.

Elden Ring

Relaterte tekster

Se de første to timene av Elden Ring

Se de første to timene av Elden Ring

Endelig er det her! Elden Ring lanseres i dag, og det viser seg å være et av tidenes beste spill ifølge anmeldere verden over, inkludert Ruben. Vi fikk gleden av å dele...

Elden Ring er et av tidenes beste spill

Elden Ring er et av tidenes beste spill

Som forventet er det ikke bare Ruben som elsker Elden Ring, for han er langt fra den eneste som har gitt FromSoftware sitt fremragende spill toppkarakter etter at...



Loading next content


Gamereactor
EUROPAS STØRSTE SPILLMAGASIN

Copyright 1998-2022 - Utgitt av Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Denmark.

Adblock test (Why?)


Elden Ring er allerede blant Steams mest populære spill noensinne - Gamereactor Norge
Read More

Det finnes allerede spill-PC-er med Palworld-tema. - Gamereactor Norge

Det har nå gått en uke siden Palworld debuterte som Early Access-tittel, og i løpet av den tiden har det oppnådd bemerkelsesverdig suksess ...