Det er mer enn en liten stund siden siste artikkel, men nå er vi i gang igjen. Siden det er noen måneder siden sist så har jeg dratt med meg det jeg synes er de aller beste spillene den siste tiden.
Noen av spillene er helt ferske, mens andre har vært ute noen måneder. Men alle fortjener å nevnes, her er det veldig mange bra spill, fordelt på ulike sjangre. Uansett om du liker avslappende kortspill eller hektisk battle royale så finner du noe i månedens liste.
Dicey Dungeon
Sjanger: Roguelike
System: iOS, Android
Utvikler: Terry Cavanagh
Last ned Dicey Dungeon: iOS, Android. Pris: 55 kroner
Opprinnelig et spill sluppet i 2019, men nå har det kommet til mobil og nettbrett. Og dette er virkelig et spill som er verdt å sjekke ut, selv hvis du normalt sett ikke liker spill i roguelike-sjangeren.
Grunnoppskriften til et roguelike blir fulgt ganske slavisk. Du skal prøve å komme deg gjennom flest mulig kamper uten å dø, og du blir sterkere og sterkere jo lenger du kommer. Trøsten for alle de som er litt redd for, eller ikke liker roguelikes er at spillet har masse sjekkpunkter underveis, så selv om du skulle bli avbrutt så kan du bare fortsette igjen ved neste mulige spilløkt.
Terry Cavanagh er utrolig dyktig, og det viser han igjen i Dicey Dungeon. Her er det masse sjarm og humor, grensesnittet og gameplayet passer perfekt til mobil og mobilversjonene kommer med DLC og nytt innhold. Kampsystemet har masse dybde, og jeg blir rett og slett aldri lei. Fantastisk bra spill!
Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android (TapTap)
Utvikler: Sapcelight Studios
Last ned Otaku's Adventure: iOS, Android. Pris: 33 kroner.
Dette er kanskje det mest unike, og definitivt det morsomste spillet jeg har spilt på mobil på en god stund. Du spiller som en såkalt «otaku», som er fast bestemt på å finne kjærligheten. Du starter spillet etter å ha snakket med en dame på nettet forrige dagen, og skal ut og møte henne.
Dette går selvsagt ikke etter planen, og derfra og ut er dette spillet rett og slett skikkelig moro. Det er en lett blanding av visuell novelle, pek-og-klikkeventyr og småspill satt sammen i et sammensurium av en pakke.
Den visuelle stilen er skikkelig kul, det er passe variert og det blir verken for vanskelig eller for enkelt underveis. Dette er som å spille en interaktiv manga, og jeg digger det. Det aller beste med spillet er dog alle ulike retninger du kan dra historien.
Spillet har hele 35 forskjellige mulige avslutninger, der tilsynelatende irrelevante valg kan ha noe å si for sluttresultatet. Masse rom for å spille igjen og se hva som skjer med andre valg.
Hero Emblems II
Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Heat Pot Games
Last ned Hero Emblems II: iOS. Pris: 75 kroner.
Det første spillet i serien kom for over 7 år siden, og dette spillet ble for første gang annonsert og vist fram for 6 år siden. Så de som har ventet på dette spillet har hatt god tålmodighet, i det minste.
Nå er spillet ute, og om det har vært verdt den lange ventetiden skal ikke jeg si. Men at det er et stort, morsomt og variert spill er det liten tvil om. For de som ikke har spilt det første spillet så er Hero Emblems II en blanding av rollespill og såkalt «match 3».
Her samler du sammen en gjeng eventyrere som drar ut på oppdrag, utforsker en stor verden og bekjemper fiende etter fiende. Du oppgraderer evner og utstyr, og blir stadig sterkere jo lenger ut i spillet du kommer.
Men i selve kampene er det altså denne «match 3» mekanikken som er kjernen. Det fungerer på den måten at alle heltene dine har sine merker, og ved å kombinere 3 eller flere av disse gjør den helten et angrep. Det høres kanskje litt vilkårlig ut, men det er mye rom for taktikk, og spillet er tidvis ganske utfordrende.
En morsom sjangerblanding som fungerer veldig godt.
Raven
Sjanger: Kortspill
System: iOS, Android
Utvikler: Red River Games
Last ned Raven: iOS, Android. Pris: 11 kroner.
Raven er et særdeles pent spill. Den visuelle stilen utvikleren har valgt er enkel og nydelig, og det er deilig å bare sitte å se på skjermen uten å gjøre noe. Satt sammen med rolig bakgrunnsmusikk blir Raven et litt zen-aktig avbrekk i hverdagen.
Raven er inspirert av kortspillet Rook (Kråke), og følger mer eller mindre de samme reglene. Det er et spill litt i samme stil som Amerikaner, for de som er mer kjent med det. Du spiller sammen med tre AI-kontrollerte spillere, der én er på ditt lag, mens de andre er motstanderne.
Poenget her er å komme til en bestemt poengsum først, og dette gjøres ved å samle inn kortene, akkurat som i de andre nevnte kortspillene. Det fungerer overraskende godt med de datastyrte medspillerne, men det hadde selvsagt vært enda bedre om du hadde hatt mulighet til å spille sammen med andre, enten via nett eller lokalt. Men for nå så har jeg det gøy med å ta en runde her og der, og den tidligere nevnte visuelle stilen alene er nok til at jeg drar fram spillet i ny og ne.
Into the Breach
Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Subset Games
Last ned Into the Breach: iOS, Android. Pris: Krever Netflix-abbonement
Into the Breach er et fantastisk turbasert strategispill. Erik-Andre her hos Gamer.no gav spillet 9/10 når det kom i 2018, og jeg må si meg enig med alt han skriver i sin anmeldelse.
Subset Games har laget et retroinspirert, turbasert strategispill som virkelig utfordrer spilleren, men som samtidig aldri føles urettferdig. Det at du har en forutsigbarhet i kampsystemet, der du vet utfallet av handlingene dine før du gjør de høres ut som juks, men det er så bra integrert i resten at det nesten føles dumt at ikke andre spill har det.
Mobilversjonen kommer med DLC og ekstra innhold, og er en fullverdig versjon med alt du får fra andre plattformer. Berøringskontrollene fungerer godt, men det er også støtte for kontroller hvis du skulle ønske det. Eneste jeg egentlig savner her er støtte for skylagring, slik at jeg kan veksle mellom nettbrett og telefon. Bortsett fra det er dette det beste du får innen strategispill, uavhengig av plattform.
Sommerens beste mobilspill - Gamer.no
Read More
No comments:
Post a Comment