Rechercher dans ce blog

Friday, December 31, 2021

CES 2022: Hva får vi se på årets største elektronikkmesse? - Lyd & Bilde

Et nytt år betyr avduking av nyheter på teknologifronten, og startskuddet går den 5. januar 2022: Da åpner verdens største teknologimesse CES i Las Vegas, Nevada, USA!

CES 2022 skal etter planen være fysisk, etter at 2021 ble en ren digital affære.

Og med mindre omikronvarianten av koronaviruset stanser flyet vårt, så vil også vi i L&B ha en mann på bakken i Las Vegas!

CES crowd
Det ser ut til å bli fysisk messe på nyåret, men neppe like mange folk som før. Foto: CES / CTA

Dessverre ser vi allerede nå tegn til at pandemien setter sine bremseklosser på festivitetene: Store aktører som Microsoft, Google, Amazon, Meta (Facebook) og AMD, har allerede trukket seg fra den fysiske delen av messen.

Mange av pressekonferansene og produktlanseringen vil derfor foregå digitalt også denne gangen. Mange fly kanselleres, og det er fortsatt usikkert hvor stor årets messe vil bli. Det som er helt sikkert, er  at CES 2022 ikke blir like stor som før pandemien, hvor den huset opptil 170.000 deltakere. Likevel forventes det et relativt godt oppmøte, hvor alle deltakere må vise koronapass.

CES 2022
Foto: CES / CTA

Mange nyheter

Men uavhengig av hvordan messen vil foregå, er det like sikkert som at solen står opp i morgen, at det kommer masse nyheter! Det meste av konkret produktinformasjon er er fortsatt topp hemmelig. Men noe er allerede kjent, noen rykter har lekket, og vi har i tillegg noen (kvalifiserte?) gjetninger på hva vi vil få se.

Vi vil ikke gå gjennom alt her, men her får du en indikasjon av den enorme bredden som presenteres i forbindelse med CES.

LG OLED-EX
Foto: LG

Mer OLED-TV i 2022?

På TV-fronten har OLED så langt vært en av de store vinnerne i high-end-segmentet. Koreanske LG Display, som står bak produksjonen av OLED-paneler, har varslet at det kommer forbedrede OLED-paneler med økt lysstyrke. Men det gjenstår å se hvordan denne realiseres i fysiske TV-er man faktisk kan kjøpe.

Samsung Display (Samsungs paneldivisjon) har også satset hardt på nye paneler, og ser faktisk ut til å ha slått sammen det beste av begge verdener, i såkalt QD-OLED paneler. Kort fortalt tar man et OLED-panel og forbedrer lysstyrke og fargenøyaktighet ved å tilføre kvanteprikker.

Men selv om Samsung Display har utviklet panelene, er det ingen garanti for at Samsung Electronics faktisk vil bruke dem i sine TV-er. Vi forventer å få et svar på dette under CES.

Hva med andre TV-produsenter, da? Vel, vi får nok neppe se at LG tar i bruk erkekonkurrentens QD-OLED teknologi (!) men det er fullt mulig at andre TV-produsenter setter seg på listen. Det blir derfor spennende å se hva Sony og andre produsenter trekker opp av hatten i Vegas.

Samsung QNED
Vi vil garantert få se et større utvalg LCD-TV-er med MiniLED-baklys på CES 2022. Samsung kaller teknologien Neo QLED. Foto: Samsung

MiniLED

Ved siden av OLED vil vi nok også få se et større utvalg av LCD-TV-er med MiniLED-baklys. Både Samsung og LG har hatt en viss suksess med sine Neo QLED og QNED modeller i 2021. Fordelen er høyere lysstyrke og til dels bedre fargemetning enn OLED, og ikke minst tilgangen på større skjermstørrelser.

samsung-smart-fridge-2022-L&B scaled
Samsungs fargerike kjøleskap med «fransk åpning» blir vist frem på CES 2022. Foto: Samsung

Smarte hjem

Vi vil også se nyvinninger innen smarte og høyteknologiske dingser på CES denne gangen.

Dingser til smarthjemmet blir mer stabile i 2022, som følge av blant annet nyere Bluetooth-teknologi og en mer energieffektiv drift. Der du har måttet skifte ut batterier hvert år eller halvår på din smarte ringeklokke, vil vi nå se produkter som skal kunne holde i to år før batteriskifte. Som de nye, smarte termostatene fra Allterco.

I tillegg til smarte dørklokker, overvåkning og sikkerhetssystemer mot vann og brann, vil vi selvsagt også få se nye hvitevarer.

Som stemmestyrte kjøleskap fra LG, og fargerike kjøleskap med «fransk åpning» valgfrie farger fra Samsung.

Ønsker du en luke i frontdøren til husdyret ditt, men hvor uvedkommende ikke har adgang? Produktet finnes, og heter MyQ Pet Portal. Luken styres med en app, kjenner igjen husdyret ditt og holdes stengt for alle andre.

myq-pet-portal-smart-dog-door
En smart luke til hunden eller katten? MyQ Pet Portal er svaret. Foto: MyQ

Vitenskap og teknologi

Som vanlig vil vi også få se mer futuristiske dingser og teknologier. Som verdens minste kapasitive sensor, signert Somalytics. Produsenten ser for seg at den kan bli banebrytende innen helse og velvære, og assisterende teknologi som arm- og beinproteser. Og dessuten gaming, med mange ganger bedre respons på gestikulering, enn hva dagens teknologier er i stand til.

Somalytics vil demonstrere teknologien med to produkter på CES denne gangen: en spesiell gulvmatte som rapporterer om din kroppsholdning, om du halter og så videre, kun gjennom å stå på den. Og en 3D gestikuleringsmonitor, som lar deg styre digiale enheter med håndbegevelser.

eVscope 2 outdoors-L&B scaled
Unistellar viser frem eVscope 2, en stjernekikkert med superpresis optikk fra Nikon. Foto: Unistellar

Unistellar gir oss i 2022 det som kan være konsumentmarkedets råeste stjernekikkert, med avansert optikk fra Nikon. eVscope 2 har en ny lyssensor, kan ta bilder i høyere oppløsning på 7,7 Mp, og har en videre synsvinkel enn tidligere. Prisen på ca 40.000 kroner (3800 EUR) kan nok likevel virke avskrekkende på alle andre enn de mest ihuga stjernekikkerne.

Pete Buttigieg
USAs samferdselsminister Pete Buttigieg vil snakke om transport på CES 2022. Foto: US Department of Transportation

Mobilitet og transport

CES har etterhvert blitt en viktig messe for kjøretøy, og da spesielt elektriske med ny og spennende teknologi ombord.

Samferdselsminister Pete Buttigieg, kommer til CES for å snakke om fremtidens transport, hvor selvkjøring naturligvis vil oppta stor plass.

Chevrolet-BET-electric-pickup-Truck-2022-render-L&B scaled
En elektrisk Chevrolet Silverado pickup vil vises frem på CES i januar. Foto: General Motors

BMW vil presentere et nytt konsept, hvor bilen skifter utvendig farge bare ved hjelp av et tastetrykk! Og dessuten en «kinoskjerm» i en av sine kommende biler. Mon tro om det blir i i7?

Det går også rykter om noe helt nytt fra Mercedes, hva vet vi ikke.

GM vil med sin elektriske versjon av pickupen Chevrolet Silverado utfordre Fords F-150 Lightning, og vi vil få se to konseptbiler fra Hyundai. Blant annet.

Så vil vi få se ny batteriteknolog, blant annet fra Enovix, som vil vise frem sin nye litium-ion-battericelle med silisiumanode. Som holder opptil 40 prosent mer energi i forhold til volum, enn dagens batterier.

enovix 3d-silicon-L&B scaled
Enovix vil vise frem sine battericeller med silisiumanoder. Foto: Enovix

Lyd

Det kommer garantert nye lydprodukter på CES, hvor lydplanker vil ta stor plass. Men også personlig lyd, med hodetelefoner og ørepropper. Og selvsagt gaming-hodetelefoner.

Når det gjelder hi-fi for puristene, har dette tidligere vært en stor greie på The Venetian, men denne delen av messen har krympet mer og mer for hvert år. Nå er det stort sett bare nordamerikanske aktører som gidder, da High-End-messen i München for lengst har blitt messen å se til.

LG Soundbar S95QR
LG Soundbar S95QR. Foto: LG

Vi forventer lite mobil

Når det gjelder mobiltelefoner, nettbrett og bærbar data, så vil vi garantert få se noe nytt. Men antakelig ikke mye, da slike nyheter gjerne forbeholdes MWC i Barcelona i månedskiftet februar/mars.

Hva mener du?

Hvilke forventninger har du til tek-året 2022? Skriv gjerne kommentar under!

Adblock test (Why?)


CES 2022: Hva får vi se på årets største elektronikkmesse? - Lyd & Bilde
Read More

Thursday, December 30, 2021

Xiaomi 12 Pro har ultrarask lading med 120 watt - Lyd & Bilde

[unable to retrieve full-text content]

  1. Xiaomi 12 Pro har ultrarask lading med 120 watt  Lyd & Bilde
  2. Nå er Xiaomis nye flaggskip lansert  Tek.no
  3. Se alt om emnet på Google Nyheter

Xiaomi 12 Pro har ultrarask lading med 120 watt - Lyd & Bilde
Read More

Slik fikser LG det største problemet med OLED-skjermer - ITavisen.no

Nestegenerasjon OLED-teknologi er rett rundt hjørnet takket være LG Display.

Fikser svak lysstyrke

Teknologien er døpt “OLED EX” og karakteriseres i at den tilbyr opptil 30%% høyere lysstyrke enn vanlige OLED-skjermer som har blitt produsert hittil. Det er riktig steg for å perfeksjonere teknologien, som til nå nærmest kun har vært plaget av ett eneste problem som er at skjermens lysstyrke har vært noe i det laveste laget.

OLED EX vil også legge opp til forbedrede farger.

OLED-skjermer har som kjent piksler som uavhengig av hverandre lyser opp, slik at enhver piksel kan være slått av eller på, for å skape perfekt sortnivå på innholdet man spiller av. Dessverre kan ikke de samme pikslene lyse like kraftig som pikslene i LED-paneler: mens mini LED-teknologi tillater nits-nivåer opptil 2000 og høyere, oppnår man kun rundt 500-600 nits på OLED.

Annonse




Slik fungerer OLED EX

OLED EX gir høyere lysstyrke ved at teknologien benytter stabilisert deuterium for å la lysdiodene avgi kraftigere lys, kort forklart av LG Display i forbindelse med annonseringen.

Teknologien bruker spesielle algoritmer til å forutse bruksmønsteret til 33 millioner OLED-dioder i et 8K-panel, slik at man på den måten oppnår mer nøyaktige gjengivelser av detaljer og farger fra innholdet som spilles av. Dette kommer i tillegg til fysiske designendringer på nye TV-er fra LG: de har gjort dem 30 prosent tynnere, og rammene rundt går fra å være 6mm til å være 4mm. Det er uvisst når de nye TV-ene med OLED EX blir tilgjengelig på markedet.

Annonse


Adblock test (Why?)


Slik fikser LG det største problemet med OLED-skjermer - ITavisen.no
Read More

Wednesday, December 29, 2021

Nå er Xiaomis nye flaggskip lansert - Tek.no

Nå er Xiaomis nye flaggskip lansert

... men foreløpig får du Mi 12 og Mi 12 Pro bare i Kina.

Xiaomi er en veletablert telefonprodusent i de fleste deler av verden, men det er stadig i hjemlandet Kina at de har sterkest fotfeste. Derfor er det neppe veldig overraskende at deres nyeste flaggskip, Xiaomi Mi 12 og Mi 12 Pro, først blir å få kun i Kina, ifølge Android Authority.

De nye telefonene tar over stafettpinnen fra Xiaomis 11-serie, som vi testet flere telefoner fra her på Tek. For selv om lanseringen først skjer i Kina er det nok gode sjanser for at telefonene etter hvert blir å finne også her på berget, om enn litt senere. Det er også det andre kilder virker å ymte om.

Så hva er egentlig nytt her? Vel, stort sett alt, på mange ulike områder. Utseendet har endret seg en del, avhengig av hvilken modell du velger. Du kan nå få telefonene med en slags bakside i lær, og kameramodulen er ikke lenger inndelt i to steg høydemessig. Samtidig er det kommet på plass et massivt kamera på baksiden, med 50 megapiksler oppløsning.

Dette kameraet benytter Sonys store IMX766-sensor med optisk bildestabilisering, og skal tilby svært god lyssensitivitet. Mi 12 Pro har tre (!) av denne sensoren for de ulike kameraoppgavene, der vanlige Mi 12 kun har én til hovedkameraet. Vidvinkelkameraet og makrokameraet på Mi 12 har lavere oppløsning og andre sensorer.

I front har Mi 12 Pro to 32-megapikslers kamera, mens Mi 12 har ett.

Både Mi 12 og Mi 12 Pro får oppgraderinger på skjermfronten, men Mi 12 Pro drar mest på, naturlig nok. Førstnevnte må klare seg med «bare» 2400 x 1080 piksler, fordelt utover en flate på 6,28 tommer. Samtidig får skjermen 120 Hz oppfriskningsrate, en maks lysstyrke på 1100 nits og AMOLED-teknologi.

Mi 12 Pro har på sin side en skjerm med 3200 x 1440 piksler, fordelt utover en flate på 6,73 tommer. Oppfriskningsraten er stadig 120 Hz, men lysstyrken skal kunne nå helt opptil 1500 nits. Begge telefonene har fingeravtrykkslesere under skjermen og Gorilla Glass Victus på toppen.

Også på batteri- og ladefronten er det betydelige forskjeller på de to. Mi 12 får et batteri på 4500 mAh, kablet lading på inntil 67W og trådløs lading inntil 50W. Mi 12 Pro dytter disse tallene opp til 4600 mAh og 120W kablet lading, mens den trådløse ladingen står på stedet hvil. Det må likevel bemerkes at 120W effekt for en mobiltelefon er helt eksepsjonelt mye.

Begge telefonene er for øvrig vann- og støvtette etter IP68-standarden, og skal komme med Qualcomms splitter nye Snapdragon 8 Gen 1-prosessorer. Dette er en splitter ny serie prosessorer som lover et byks i ytelsen sett mot tidligere generasjoner, samt støtte for bedre 5G og langt bedre grafisk ytelse.

Norske priser vet vi så langt ingenting om, dersom telefonene skulle finne veien hit. I Kina vil Mi 12 bli solgt fra rundt 5.000 kroner, mens Mi 12 Pro vil selges fra rundt 6.500 kroner (med dagens kurs).

Sammen med telefonene viste også Xiaomi frem flere andre produktkategorier, deriblant den nye smartklokken Xiaomi Watch S1. Denne klokken ser veldig tradisjonell ut i utformingen, og får safirglass på oversiden. Skjermen er på 1,43 tommer, og har AMOLED-teknologi.

Klokken får støtte for GPS, men det er foreløpig uklart om dette blir tilgjengelig utenfor Kina ettersom standardene er ulike i Kina og Europa/USA. Klokken skal være helt vanntett og få 12 timers batteritid, samt trådløs lading.

I tillegg til smartklokken viste Xiaomi også frem nye hodetelefoner, en TV, et konsept på en smarthund og det splitter nye operativsystemet MiUI 13.

Lanseringen ble for øvrig utelukkende sendt på kinesisk, men om du vil bryne deg litt på fremmedspråk kan du alltids sjekke den ut her.

Adblock test (Why?)


Nå er Xiaomis nye flaggskip lansert - Tek.no
Read More

Tuesday, December 28, 2021

SNIKTITT: "Pixel 6 Pro" - ITavisen.no

Endelig har vi fått tak i Googles helt nye Pixel med en massiv stor skjerm, stort batteri, Android 12 og et kamera Google mener er det aller beste man kan bla opp for.

Introduksjon

Jeg ventet i mange år på de nye modellene fra Google, for etter flere år med mellomklasse-mobiler i den mindre formfaktor-klassen, var 2021 endelig året vi (dvs. i hovedsak kun USA) ikke bare skulle få nye design (som ikke alle er like entusiastiske for, og vi kan se hvorfor), men også en helt ny brikke fra Google: Tensor.

Pro-modellen er en stor mobil med en skjerm på 6,7″ med 120Hz oppdateringshastighet. Panelet er av typen LTPO, derfor kan den gjøre det samme som iPhone 13 Pro ved å justere helt ned til 10Hz for å spare på batteriet. Mobilen har hele 12GB RAM.

Foruten mer plass til tingene dine enn iPhone 13 Pro Max 6,5″ (i realiteten mindre grunnet FaceID, mens denne kun har en liten selfie-sirkel), fremhever Google følgende:

  • Det mest avanserte mobil-kameraet
  • Designet for bedre ytelse (opp til 80 prosent kjappere)
  • WiFi 6e
  • Hele dagen batterilevetid og opp til 24 timer ved å optimalisere for appene du bruker mest – opp til 48 timer batterilevetid med “Extreme Battery Saver”
  • Flest maskinvarelag for økt sikkerhet av noen mobil – Titan M2-sikkerhetsbrikke
  • Tre linser med opp til 150 prosent bedre lysstyrke enn Pixel 5
  • 50MP hovedkamera – 48MP telefoto – 11,1MP frontkamera
  • 4 x optisk zoom
  • 4K @ 30 og 60 FPS
  • Ultra vidvinkel 94 grader selfie-kamera
  • Fjern uønsket innhold i bilder med “Magic Eraser”
  • Reversert lading

Pixel 6 Pro har ikke den råeste maskinvaren, men det spiller ingen rolle under snitt-bruk:

Design

Dette er en glatt og skinnende enhet fra alle kanter. Baksiden er av glass, og på toppen er kamera-raden som minner om Geordi La Forge fra Star Trek. Det eneste som ikke skinner som glass er på-knappen og volum-knappene som begge er litt ru og plassert på høyre side.

Annonse




Pixel 6 Pro skrur seg på nesten med en gang og sier velkommen med noen enkle animasjoner og ditto vibreringsfeedback. Etter en start-veileder som ikke har endret seg stort, bys det på en 16MB liten OS-oppdatering, og en enda større (over 300MB) stor oppdatering av kamera-appen. Fra før av har Google blant annet forbedret skjerm-flikking, Bluetooth og lyd-problemer. Jeg opplevde ingen av disse problemene, så mobilen kom trolig med den viktigste oppdateringen innabords.

Hyggelig å se at Google er på ballen der det gjelder, for i kamera-app-oppdateringen fra 7. desember er følgende forbedret:

  • “Night Sight” I portrett og kamera-modus
  • Tre video-stabilitetsmodus: låst (når man ikke rører mobilen), aktiv (for hektiske øyeblikk) og cinematisk (for en myk film-aktig opplevelse)
  • Nye zoom-knapper for enkelt å zoome

Det er herlig med kjapp oppdatering av skjermen. Jeg testet å skru av, og det føltes helt forferdelig og et større skritt tilbake enn iPhone 12 og eldre. Man får følelsen av at mobilen er tregere enn hva den egentlig er.

Skjermen er nydelig og dekker alt bortsett fra selfie-hullet. Panelet er merkelig nok buet på kantene. Jeg mener “merkelig nok”, fordi dette er en trend bransjen på mange måter har gått bort i fra etter at Samsung populariserte dette for flere år siden. Ikke misforstå: jeg har ingen problemer med det, i hvert fall ikke enda.

Uten deksel er mobilen en drøm fordi man sveiper på kantene av panelet uten å føle hardt metall, men plasser Googles stygge (burde ha vært gratis, men koster 30 dollar), men jeg føler helt nødvendige deksel på, og man flikker borti det hver gang man blar tilbake. Dekselet er så plastikk-stygt og billig at det ødelegger mye av gleden.

Googles plastikk-deksel gjør Pixel 6 Pro ca. 36,7 prosent kjipere på alle måter.

Dette er ikke et Pixel 6-unikt problem, spørsmålet er bare når produsentene skal designe så robuste mobiler slik at vi kan bruke dem slik de er ment å brukes; uten deksler. Men Pixel 6 Pro er dyr og glatt, og det er ikke sjanse for at jeg ikke beskytter den. Jeg kan likevel ikke stresse nok hvor kjip den er med deksel, og hvor lekker og ekstra fin i bruk den er uten.

Tilbake til panel-fingersensor

Jeg er mindre overbevist om at den korrekte avgjørelsen var å plassere fingerleseren i front. Jeg har flere ganger opplevd å bli bedt om tall-koden i stedet, noe som også skjer om jeg trykker for å hente opp et varsel. Merkelig.

Jeg vet ikke helt, men synes det føles bedre at mobilen legger seg på pekefingeren på baksiden og åpner på sekundet, i stedet for at man må “sikte” seg inn på skjerm-området i front og vente noen millisekunder lenger.

Android 12

Googles nye OS som fremdeles er ganske så ferskt tar seg flott ut på Pixel 6 Pro. De to er laget for hverandre.

Det første jeg gjorde var å øke antallet apper på hjemskjermen, da standardoppsettet ser ut som at mobilen er laget for svaksynte. Det er helt greit det, men med så mange tommer er det greit å få plass til mer enn bare noen få apper på første skjerm. Foreløpig er favoritten at OS-et automatisk plasserer ofte brukte apper på helt nederste app-rad. Widgets er jeg ikke fan av, ei heller på iOS 15, men jeg skal teste dem i Android 12 for å se om det er noe som kan fungere i arbeidsflyten min fremover.

Man kan ikke dra flere app-ikoner samtidig og plassere dem der man ønsker på hjemskjermen som i iOS 15, og at man fremdeles ikke kan se antallet varsler fra en app, bare at det er en eller flere oppdateringer, er det mest besynderlige etter så mange Android-revisjoner.

Nytt er også innebygget VPN om man har Google One. Det er lett å aktivere uten ekstra programvare. Chrome ønsker stadig at vi aktiverer den strengeste sikkerhetsinnstillingen, men bemerker at da vil data sendes til Google. Jeg takket nei.

Du kan velge “tema-ikoner” som virkelig matcher grensesnittet, men merk at det kun er Googles apper som er støttet, så det vil ikke se bra ut om man har ikke-Google apper på samme hjemskjerm.

Det har vært mye snakk om den nye tema-motoren i Android 12, men jeg klarer ikke helt å bli klok på den. Det er ingen temaer å velge mellom, i stedet kan man velge bakgrunn og deretter matche bakgrunnen med forskjellige farge-pakker i forhold til grensesnitt-elementene. Apropos sistnevnte er alt avrundet, som panelet på mobilen. Gest-animasjonene er perfekte og det er lett å treffe det man ønsker å trykke på. Jeg må påpeke det igjen: animasjonene og berøringen sitter som støpt. Det er nesten moro å sveipe ned for å justere lysstyrken.

Den automatiske lysstyrken som jeg opplevde problemer med på andre Pixel-modeller fungerer perfekt på denne, selv inn og ut av tunneler.

Hva var det jeg sa.

Foreløpig konklusjon

I bruk er denne en drøm med alt skjerm-arealet til rådighet, 120Hz og 12GB med RAM. Det er dobbelt så mye som iPhone 13 Pro Max uten at jeg foreløpig erfarer at det er dobbelt så bra.

Jeg har lest tester der kritikken i hovedsak rettes mot svakere batterilevetid enn ønsket. Personlig må jeg teste den mer for å si mer om dette, spesielt fordi batteriet alltid tappes kjappere de første timene etter oppsett, så også denne gang. Heldigvis er hurtigladingen effektiv selv om batteriet er på 5003 mAh. iPhone 13 Pro Max sin beste egenskap er slående god batterilevetid med “kun” 4352 mAh, så med sine nesten 700 mAh mer, har Google noe å bevise når de går for så stort batteri og massevis med RAM.

Jeg kommer tilbake med testbilder og konkluderer i den komplette testen.

Annonse


Adblock test (Why?)


SNIKTITT: "Pixel 6 Pro" - ITavisen.no
Read More

Monday, December 27, 2021

Final Fantasy XVI-arbeidet forsinket av covid - Gamer.no

Arbeidet med Final Fantasy XVI – det neste spillet i den kritikerroste rollespillserien – går litt mer langsomt enn forventet. Opprinnelig skulle Square Enix avsløre nye detaljer om spillet nå mot slutten av året, men sånn blir det likevel ikke.

Her er Final Fantasy XVI-traileren fra forrige desember.

Square Enix

I et åpent brev til fansen forklarer produsent Naoki Yoshida at det er koronapandemien som fortsetter å stikke kjepper i hjulene for spillproduksjon.

– I et forsøk på å begrense effektene av covid-19 har vi latt de ansatte gå løs på arbeidsoppgavene sine hjemmefra. Dette har dessverre påvirket kommunikasjon via Tokyo-kontoret, som igjen har ført til utsettelser for – og i ekstreme tilfeller, kanselleringer av – leveranser fra våre eksterne samarbeidspartnere, skriver Yoshida.

Ifølge Yoshida er utviklingsarbeidet utsatt med omtrent et halvt år. Likevel mener produsenten nå at alt går mye bedre, og teamet jobber med å forbedre både grafikken og kampsystemet, samt å gjøre ferdig filmsekvensene i PlayStation 5-spillet.

Den neste store ladningen med informasjon om spillet kommer nå en gang til våren 2022. Da er målet å bygge opp spenning før spillets lansering, men akkurat når det blir er enda uvisst.

LES OGSÅ: Her er de første detaljene om Final Fantasy XVIs verden og figurer »

Adblock test (Why?)


Final Fantasy XVI-arbeidet forsinket av covid - Gamer.no
Read More

Saturday, December 25, 2021

James Webb-teleskopet lover hvorfor det vil revolusjonere verdensrommet - Nettnord.no (Næringsnett Nord-Troms)

Filfoto: NASA-ingeniører står i speilet til James Webb-romteleskopet under en presentasjon for media på NASAs Goddard Space Airport i Greenfield, Maryland, USA 2. november 2016 (Reuters)

Teleskop James Nettet, Avreise fra neste lørdag Guyana fransk, Vil tillate “Omskriv astronomi“I tillegg er de upubliserte dataene om universets opprinnelse unike med sine nye komponenter og design.

Som forklart EFE Geronimo Villanueva, Astronom NASA Goddard Space Aviation Center, I samtale av Zoom inn, Teleskopet er planlagt å skilles fra raketten (a Ariane5) I løpet av de første tretti minuttene etter avgang var den planlagt til 07:20 (12:20 GMT) lokal tid hvis været tillater det, siden det allerede har vært flere forsinkelser av denne grunn.

Etter det, i løpet av de neste dagene, vil den fulle utplasseringen av teleskopet finne sted Villanueva Forklart “Den mest dramatiske delen”, Som innebærer å åpne en stor base, for eksempel en tennisbane, hvis funksjon er å fungere som en flerlags parasoll som beskytter midten av teleskopet mot infrarød stråling.

Bilde levert av NASA mens astronomen Geronimo Villanueva jobbet ved Goddard Space Flight Center i Greenfield, Maryland. James Webb-teleskopet vil reise fra Fransk Guyana neste lørdag "Omskriv astronomi" Og skiller upubliserte data om universets opprinnelse ved dets nye komponenter og dets design (EFE)
Bilde levert av NASA mens astronomen Geronimo Villanueva jobbet ved Goddard Space Flight Center i Greenfield, Maryland. James Webb-teleskopet, som vil reise fra Fransk Guyana neste lørdag, vil tillate “astronomisk omskriving” og skille upubliserte data om universets opprinnelse ved dets nye komponenter og dets design (EFE).

Oppkalt etter James Webb, en tidligere leder NASA, Som vil være det største romvitenskapelige laboratoriet i verden og er et samarbeid NASA, தி European Space Agency (ESA) og Canadian Space Agency.

I infrarødt søk

Hva gjør det annerledes James Nettet Tidligere generasjons teleskoper observerte universet i det infrarøde spekteret slik at det kunne observere de første galaksene Flott Bang.

Den lar deg se store avstander, noe som er ensbetydende med å spille fortiden med lysets hastighet: jo mer vi ser, jo mer går vi bakover.”, forklarer astronomen og legger til en annen stor fordel James Nettet: Dens enorme størrelse gjør at den fanger opp de svakeste signalene som noen gang er oppdaget, og nærmer seg dermed universets opprinnelse.

De James Nettet Dette representerer en standard flyt Hubble, Fokuserer hovedsakelig på synlig lys, så det nye teleskopet vil ha mer fjernsporingsevne. Hvorfor er det så viktig å samle denne informasjonen fra milliarder av år siden?

Villanueva forstår “Forstå universets opprinnelse, forstå hvor vi kommer fra; Eksistensielle betydninger av tingen som gjør oss“Gir et annet eksempel: hvis teleskopet lar oss forstå hvordan molekyler og elementærpartikler dannes, kan denne kunnskapen brukes til fysikk og utvikling av nye materialer i vitenskapen. Jord.

Ti års levetid kan forlenges

James Webb er designet for å være effektiv i minst fem år, og strekker seg til ti, men egentlig “Kan fungere i flere tiår og er designet for å vare lenger“, Som skjedde HubbleAstronomen husket: “Livet hans har blitt forlenget på grunn av hans forsvinning.”Gjenoppdager“Om ti år.

For dette er det veldig viktig å levere det han har kalt.Et redundanssystem”, det vil si fordi hver av de mest følsomme komponentene gjentas flere ganger, er det umulig for menneskelig inngripen å reparere den hvis den går i stykker, slik at hver defekte komponent kan demonteres jevnt; Dette vil hovedsakelig tillate deg å holde hovedkommunikasjonssystemet aktivt.

En annen faktor som gjør at den kan forlenge levetiden er spørsmålet om drivstoff: “Parkering Rom“Hvor du skal være James Nettet – Også kjent som Lockrange punkt 2– Dette er stedet som er valgt for stabiliteten i solsystemet, som gjør at den kan være aktiv med svært lite drivstoff, forklarte han. Villanueva.

For en tid, The Nettet Og dette Hubble De er ett, og denne sameksistensen anses som veldig rik fra et vitenskapelig synspunkt fordi den lar to teleskoper samtidig observere det samme målet og sammenligne dem med dataene fra deres observasjoner.

Data tilgjengelig for alle mennesker

Om eierskap eller bruk av data, Villanueva Han gjorde det klart at de første observasjonene som ble sendt av James Webb ville være av umiddelbar og generell bruk og ville inkludere “såkalt” i vitenskapelige termer.Tidlig utgivelsesvitenskap“Y”Garanterte tidsobservasjoner“: Begge vil være umiddelbart kommunikative og funksjonelle.

Et av målene våre er at James Webb er en Hubble, en arv fra menneskeheten og vitenskapen generelt.“, understreket han Villanueva. Etter det er riktignok de tre amerikanske, europeiske og kanadiske romfartsorganisasjonene designet spesifikke programmer med presise overvåkingsprogrammer som skal lagres eksklusivt i ett år, men etter det vil de være tilgjengelige for hele befolkningen uten restriksjoner. , bemerket han.

Sunshield-testenheten som brukes av NASAs James Webb-romteleskop er plassert i et rent rom ved Northrobe Krumman-anlegget på Reddonto Beach, California (Reuters)
Sunshield-testenheten som brukes av NASAs James Webb-romteleskop er plassert i et rent rom ved Northrobe Krumman-anlegget på Reddonto Beach, California (Reuters)

Til slutt, Villanueva Han tok opp kontroversen rundt teleskopets navn fordi den indre bevegelsen til astronomer ba om å få nytt navn fordi, utover dets vitenskapelige bidrag, James Nettet Han er en person med dyp homofil atferd.

Uten å gå inn i kontrovers, Villanueva Han beklaget at spørsmålet hadde skjult arbeidet til hundrevis av individer som hadde gjort teleskopet mulig – tusen i konseptet og produksjonen, og 200 til 300 har behandlet dataene så langt – og betraktet spørsmålet som en advarsel. Vitenskapelig agent for risikoen ved å tilpasse de beste vitenskapelige funnene.

(Med informasjon fra EFE) .-

Fortsett å lese:

Adblock test (Why?)


James Webb-teleskopet lover hvorfor det vil revolusjonere verdensrommet - Nettnord.no (Næringsnett Nord-Troms)
Read More

Wednesday, December 22, 2021

Romferd til planet - Dagbladet.no

Venus kan ifølge forskere fra Cardiff University, MIT og Cambridge University bli mer beboelig, etter at mulige spor etter bakterielle livsformer har blitt funnet i skyer som omgir planeten, skriver Sky News og MIT News.

Forskerne peker på at planeten - som er 47,34 millioner kilometer fra jorda - etter alt å dømme har den fargeløse gassen ammoniakk, som består av nitrogen og hydrogen, i skylaget som omgir planeten.

For surt

Medforfatter av studien, William Bains fra Cardiff University, har i etterkant av studien sagt at de vet at liv kan vokse i miljøer med surere pH-verdier enn på jorda, men ingenting så surt som i skyene på Venus.

Ammoniakk er sterkt basisk, dvs. har lav pH-verdi - i motsetning til sure gasser som svovelsyregass, som fins i Venus' skyer og har har høy pH-verdi. Tilstedeværelsen av ammoniakk kan nøytralisere den sure gassen og legge til rette for liv.

Forskerne tror gassens tilstedeværelse har biologiske årsaker, snarere enn naturlige, som lyn og vulkanutbrudd.

- Hvis noe lager ammoniakk i skyene, vil det nøytralisere noen av dråpene, og gjøre dem potensielt mer beboelige, sier Bains til Sky News.

Professor Sara Seager, en annen medforfatter fra MITs avdeling for geofysikk og planetariske vitenskaper, sier til Sky News at ammoniakk i utgangspunktet ikke bør eksistere på Venus.

- Ammoniakken kan ikke eksistere uten hydrogen knyttet til seg, og det er veldig lite hydrogen i skyene til Venus. Enhver gass som ikke passer inn i miljøets kontekst, vil automatisk bli mistenkt for å være laget av liv, sier hun.

Forskerne ser for seg at dersom det finnes liv i Venus' skyer, likner de på mikrober som fins på jorda, som bakterier, som har vist seg levedyktige i svært vanskelige forhold. På jorda fins livsformer som produserer ammoniakk nettopp for å gjøre habitatet sitt mer levelig.

Planlegger romferd: - Spektakulært

Som følge av forskernes funn vil det ifølge MIT News, Tech Times og Astrobiology snart bli iverksatt privat finansierte romoppdrag til Venus.

Professor Seager er den ledende forskeren i prosjektet.

- Den spektakulære informasjonen bak denne historien er faktisk at det snart vil bli iverksatt privat finansierte romoppdrag til Venus, sier Stephanie Werner, professor i geofysikk og planetariske vitenskaper ved UiO, til Dagbladet.

EKSPERT: Stephanie Werner er professor ved Universitetet i Oslo i geofysikk og planetariske vitenskaper og jobber med sammenliknende planetologi. Foto: UiO
EKSPERT: Stephanie Werner er professor ved Universitetet i Oslo i geofysikk og planetariske vitenskaper og jobber med sammenliknende planetologi. Foto: UiO Vis mer

Prosjektet UiO-eksperten snakker om, heter «Venus Life Finder Mission», som er en serie fokuserte astrobiologiske oppdragskonsepter som planlegges for å søke etter beboelighet, tegn til liv og selve tilstanden i Venus-atmosfæren.

Werner sier at prosjektet skal utføres for å studere atmosfærens sammensetning og struktur mer detaljert.

Ifølge Tech Times vil selskapet RocketLab bruke en egen elektronrakett for å sende en sonde i bane rundt planeten innen 2023.

- Usannsynlig, men ikke utelukket

- Det ble først observert at ammoniakk er til stede i atmosfæren til Venus på 1970-tallet. Flere andre gasser er også funnet.

SUKSESS: Etter flere utsettelser er en ny SpaceX-rakett på vei til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Her skal de blant annet ta imot turister. Video: NASA. Vis mer

Werner forteller at de fleste av gassene på Venus er giftige for liv, slik vi kjenner det.

- For meg gjenstår spørsmålet: Hvorfor skulle det være liv på en planet som aldri hadde forholdene til en beboelig planet? Det er ikke utelukket å ha liv på Venus, men jeg anser det som usannsynlig. Likevel vil det bli spennende å studere Venus, som er helt annerledes enn jorda, og vi vet egentlig ikke hvorfor, sier Werner.

Videre sier professoren at på grunn av temperaturen i Venus-atmosfæren kan det være mulig at mikrobielt liv kan dannes i skyene.

Temperaturen på overflaten til Venus er knapt 500 grader celsius, og atmosfæren består stort sett av karbondioksid, ifølge Store norske leksikon.

Adblock test (Why?)


Romferd til planet - Dagbladet.no
Read More

Det finnes allerede spill-PC-er med Palworld-tema. - Gamereactor Norge

Det har nå gått en uke siden Palworld debuterte som Early Access-tittel, og i løpet av den tiden har det oppnådd bemerkelsesverdig suksess ...