Rechercher dans ce blog

Monday, October 30, 2023

Årets beste hodetelefoner og ørepropper 2023-2024 - Lyd & Bilde

Hodetelefoner og ørepropper er i dag et naturlig tilbehør til enhver mobiltelefon. Det er den enkleste kilden til god lyd, og du kan oppleve den når du vil i løpet av en lang dag.

Ikke alle vet dette, men et par gode hodetelefoner gir gjerne en langt bedre lydopplevelse for pengene, enn du får fra et par høyttalere. Da eliminerer du nemlig rommets påvirkning av lyden, i stedet får du det nærmeste du kommer en direkteinnsprøytning av musikken.

Jungelen av hodetelefoner domineres i dag av trådløse klokker og propper, og det begynner å bli vanskelig å finne noen uten støykansellering. Rett og slett fordi vi ønsker det, der vi sitter på toget, på flyet – eller i andre omgivelser omringet av støy. Støy som vi vil være foruten, og som aktiv støykansellering i høy grad fjerner for oss.

Klokker eller propper?

Om du ønsker den aller beste støydempingen, og noe som er enkelt å ta av og på, er fremdeles øreklokker å foretrekke fremfor propper. Ofte har de bedre lyd – men ikke alltid – og batteritiden er gjerne enda bedre i et par klokker. Komforten kan også være bedre, siden du slipper å ha noe som tetter igjen øregangene. Et par øreklokker er dessuten ikke avhengig av formen på brukerens øreganger for å sitte godt. Selv om hodeformen selvsagt betyr noe for passformen, men du slipper i hvert fall risikoen at produktet faller ut av øret ditt, for aldri å bli sett igjen.

Det er likevel de trådløse øreproppene som selger klart best i markedet. Hovedgrunnen er selvsagt at de er så veldig mye mer bærbare. I tillegg gir de et langt mer minimalistisk uttrykk, når man beveger seg blant folk. Når de i tillegg ofte er billigere, og man ser hvor bra de beste har blitt, så er det ikke rart å skjønne at flere ønsker propper enn klokker.

De rimelige har blitt bedre

Enten du er ute etter ørepropper til hverdags eller trening, eller i stedet ønsker et par klokker på hodet – trådløse som kablede, åpne som lukkede – har vi de beste tipsene til deg her.

I året som gikk testet vi mye i alle prisklasser, og selv om vi i år som i fjor har sett prisøkninger grunnet kraftig inflasjon, er det mye bra å få også i den lavere enden av prisstigen.

Bedre støydemping

Spesielt blant støykansellerende hodetelefoner har vi lagt merke til at selve støydempingen har blitt bedre. Det gjelder selvsagt blant toppmodellene, men også de rimelige hodetelefonene og øreproppene har fått kapabel filtrering.

Lydkvaliteten har også begynt å bli veldig god blant trådløse hodetelefoner, og nå kan du faktisk få tapsfri CD-kvalitet over Bluetooth – med aptX Lossless!

Noen vil fortsatt ha kabel

Den aller beste lyden får du fortsatt fra hodetelefoner med kabel, også kjent som head-fi, gjerne sammen med en god hodetelefonforsterker. Her får du virkelig oppleve hvor god lyd du kan få, når du kobler ut rommets påvirkning og i stedet får skikkelig hi-fi-lyd rett i øret!

Vi har testet en god del kablede hodetelefoner i året som gikk, men siden disse i dag er mer for spesielt interesserte, så har de fleste testproduktene vært i dyrere prisklasser. Noen skikkelige gullfunn i den rimeligere enden finnes likevel.

5 kjappe tips:

Slik får du mest ut av hodetelefonene

1. Hvis trådløst: velg støydemping

Det er lett å se hvorfor man ønsker aktiv støydemping i et par hodetelefoner. For hvem vil vel ha støyende flymotorer eller bråkete busspassasjerer i monitor, når du kan slippe? Dessuten gjør støykanselleringen at du kan lytte til musikk med lavere lydnivå, og dermed kanskje til og med spare deg for hørselsskader.

2. Ørepropper: velg gjerne vanntette

Selv om du ikke er treningsnarkoman, kan det være en fordel med ørepropper som tåler vann og svette. Plutselig finner du på å legge ut på en løpetur likevel, og siden ingen kontrollerer været er det også en fordel om proppene tåler en regnsprut. Se etter minimum IPX4-sertifisering.

3. Bruk EQ for bedre lyd

Noen hodetelefoner har en app med innebygd tonekontroll (EQ). Med denne kan du justere lyden som du selv ønsker. Likevel anbefaler vi å velge et par hodetelefoner du liker lyden fra i utgangspunktet, for det er begrenset hva en EQ kan fikse.

4. Bluetooth-kodeker: Alt er bedre enn SBC!

Hvis et par hodetelefoner bare har SBC-kodek, bør du som regel styre unna – med mindre du bare er ute etter et kjapt kjøp til noen hundrelapper. SBC er nemlig den dårligste lydoverføringen som er tilgjengelig med Bluetooth.

Apple-brukere bør se etter AAC-kodeken, mens Android-brukere bør sjekke om hodetelefonene støtter aptX, aptX HD eller LDAC. aptX Lossless har også begynt å rulles ut, til glede for de som ønsker full lydkvalitet over Bluetooth.

5. Bruk forsterker

Dette tipset gjelder kun for hodetelefoner med kabel. Du får bedre og kraftigere lyd med en hodetelefonforsterker. Gjerne en med innebygd DAC. Gode, bærbare forsterkere må du regne med rundt 2000 kroner for, men kan også koste det tredobbelte. Stasjonære starter på 5000 kroner, men det er nesten ingen grense for hvor dyre de kan bli.

NB! Noen trådløse hodetelefoner kan spille musikk via USB-kabelen ut fra PC. Bruk den hvis du kan – da får du ekte hi-fi-lyd i stedet for Bluetooth!

Nominerte til Årets beste hodetelefoner

Adblock test (Why?)


Årets beste hodetelefoner og ørepropper 2023-2024 - Lyd & Bilde
Read More

No comments:

Post a Comment

Det finnes allerede spill-PC-er med Palworld-tema. - Gamereactor Norge

Det har nå gått en uke siden Palworld debuterte som Early Access-tittel, og i løpet av den tiden har det oppnådd bemerkelsesverdig suksess ...